Szeged és környéke

2019.07.27. 23:43

Az algyőiek kedvenc ízeiből készült receptkönyv

A helyieket kérdezték meg, mit főznek szívesen. Szombaton mutatták be a könyvet az Algyői Tájház udvarán.

K.A.R.

Szombaton, az Algyői Tájház hangulatos udvarán kóstolhattak bele az érdeklődők az Algyő Ízei című könyvbe, mely a helyiek kedvenc receptjeit zárja magába. A kötet megálmodója és életre hívója Kneip Ferencné Marika és Némethné Vida Zsuzsanna voltak, akik lapunk kérdésére elmondták, kevesebb mint egy év alatt készültek el, hosszú és fáradtságos munkával járt, de a végeredményt látva megérte.

 

– Szerettünk volna valami különlegessel készülni a helyi nyugdíjas klub 45. évfordulójára, ekkor röppent fel a szakácskönyvkészítés. Először idős asszonyokat akartunk megkérdezni arról, mit főznek szívesen, milyenek a helyi ízek, aztán ezt eltöröltük, mert rájöttünk, ezek az idősek már mi magunk vagyunk

– részletezték kacagva. Így a településen élőket faggatták egy kérdőív által arról, hogy milyen tradicionális ételeket készítenek például születésnapkor, lakodalom esetén vagy karácsonykor, illetve melyek a család kedvencei.

Az algyőiek kedvenc ízeiből készült receptkönyv - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

– Fiatalok, idősek, a valamikori olajosokként betelepültek, újonnan érkezettek, itt dolgozók egyaránt adtak receptet, mindenki kétoldalnyi felültet kapott a 167 oldalas könyvben, amiben megjelenik a Halászcsárda, a Levendula Hotel és a Vámos Cukrászda is – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!