Szeged és környéke

2008.02.05. 21:39

Az ÁNTSZ döntésére várnak a gyógyszertárak

Szeged - Az ÁNTSZ-be még nem érkezett be a gyógyszerészkamara és a közgyűlés egészségügyi bizottsága által múlt hét végén postázott vélemény a szegedi patikai ügyelettel kapcsolatban. A vélemények beérkezése után gyors döntés várható.

Munkatársunktól

Mint azt korábban megírtuk, az ÁNTSZ a múlt héten a gyógyszerészkamara és a közgyűlés egészségügyi bizottságának véleményét is megkérte az ügyeleti gyógyszerellátást akár önállóan is elvállaló Szeged Plaza Gyógyszertár támogatásával kapcsolatban.

A múlt hét végén postázott válaszlevelében mindkét testület elfogadta az ügyeletre jelentkező patikát, ám [namelink name="Ványai Éva"], az egészségügyi bizottság elnöke azt is kijelentette: fenntartják a véleményüket, hogy csak nagyobb forgalmú, megfelelő készlettel rendelkező patika alkalmas a feladat ellátására. A szakbizottság vezetője azt is kiemelte, hogy a döntés a régiós tiszti gyógyszerész felelőssége.

– Még nem láttuk a véleményeket, de azt ígérhetem, hogy azok beérkezése után gyors döntést fogunk hozni – fogalmazott tömören a kistérségi tiszti gyógyszerész, [namelink name="Boros Péter"], aki a szabadságon lévő regionális tiszti főgyógyszerész helyett nyilatkozott lapunknak.

Szerettük volna azt is megtudni, hogy támogatása esetén megkaphatja-e a plázapatika az ügyeletet, annak ellenére, hogy nem a belvárosban található, de kérdésünkre kitérő választ kaptunk: „Az ügyeleti gyógyszerellátás kijelölésének helyét jogszabály határozza meg, amely szerint az csak az orvosi ügyeletek közelében működhet" – mondta el a tiszti gyógyszerész. Ennek a kritériumnak nem felel meg a plázapatika – vetettük fel, de [namelink name="Boros Péter"] folyamatban lévő ügyre hivatkozva nem kívánt ennél többet mondani.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az ÁNTSZ a szegedi gyógyszertári ügyeletet évtizedek óta ellátó Kígyó patikának is küldött egy levelet, amelyben felkérik egy esetleges párhuzamos ügyelet ellátására. – Az ÁNTSZ hozzánk eljuttatott levelében nem nevezte meg az ügyeletre jelentkező patikát. Nem szeretnénk az újságon keresztül üzengetni, a napokban úgyis elküldjük válaszlevelünket. Bízunk benne, hogy az ÁNTSZ kellő alapossággal jár majd el, és sikerül hosszú távon is megnyugtató megoldást találni – mondta el Zolnay Kriszta, a Kígyó patika vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!