Szeged és környéke

2009.09.14. 20:27

Az egyenlő bánásmódért

Gyógyírt kínál a hátrányosan megkülönböztetett emberek sérelmeire az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH).

Munkatársunktól

Az öt éve alakult, eddig csak a fővárosban elérhető szervezetnek immár Csongrád megyében is dolgozik munkatársa: Kiss Éva szentesi ügyvéd az egyenlőbánásmód-referens.

– Hátrányos megkülönböztetés hazánkban több csoportot is érint. Például a foglalkoztatás területén a nőket, a 40 éven felülieket, a romákat, a fogyatékossággal élőket – sorolja Kiss Éva. – De diszkrimináció érhet valakit nemcsak neme, életkora, bőrszíne, fogyatékossága, hanem egészségi vagy családi állapota, szexuális irányultsága, vagyoni helyzete miatt is.

A jogsértés hatékony orvoslásán túl a társadalmi szemléletformálásban is részt vesz az EBH. Az uniós támogatással és mintára alakított szervezet Martin Luther King hitvallását választotta mottójául: „A bárhol elkövetett igazságtalanság mindenhol az igazság létét veszélyezteti."

– A tájékoztatás mellett az EBH személyes elérhetőségét biztosítom – magyarázta Kiss Éva, mi annak a jelentősége, hogy a hónap három csütörtökén 12–16 óra között tart ügyfélfogadást a szegedi Esélyek Házában (Eszperantó utca 1.), a negyedik csütörtökön pedig a megye egy-egy kistérségében. A 30/275-2520-as telefonszámon is elérhető ügyfélfogadási időben. – Az a célom, hogy minden rászoruló, akit jogtalan hátrány ért, panaszával eljusson a hatósághoz, ahol sérelmét orvosolhatják. Márpedig méltánytalanság, jogtalanság bárkit érhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!