Szeged és környéke

2019.02.08. 09:32

Az egyetem szerint rendben vannak a szerződések

Néhány napja írtuk meg a Magyar Idők cikke alapján, hogy a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Római Körút Irodaház Kft. között korábban létrejött bérleti szerződések kapcsán.

Munkatársunktól

 A lap szerint Szabó Bálint azért fordult Polt Péterhez, mert az SZTE a lehetséges ingatlanok közül – pályáztatás nélkül – nem a legolcsóbbat választotta, ráadásul visszamenőlegesen és vélhetően szabálytalanul kötött bérleti szerződést az ingatlanra. A jogász arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyetem éppen a Szeviép-ügy egyik vádlottja fiának, Baranyi Dánielnek a cégétől bérli milliókért az irodákat, olyanokat, amelyek korábban a Szeviép-csoport tulajdonában voltak.


Az egyetem csütörtökön küldött egy közleményt lapunknak, amelyben azt írták, hogy Szabó Bálint állításai „nem tükrözik a valóságot". Szerintük a Baranyi Dániel érdekeltségébe tartozó épületnél jobbat és olcsóbbat nem találtak. A kiválasztásnál meghatározó szempont volt a legkedvezőbb bérleti díj, a parkolási lehetőség, a jó megközelíthetőség mind tömegközlekedéssel, mind gépjárművel, valamint az, hogy a szükséges felújításokat a bérbeadó elvégezte – írták. Hozzátették még, hogy a szerződést a jóváhagyott időtartamra és áron, szabályszerűen és törvényesen kötötték.


Arról nem szól az egyetem közleménye, hogy perre mennek-e Szabó Bálinttal kijelentései miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!