Szeged és környéke

2009.05.12. 20:55

Az első siket képviselő lehet

Szeged - Magyarországon a fogyatékkal élők 10 százaléka dolgozhat, Nyugat-Európában a fele; a cél az, hogy a nálunk élő 600 ezer emberből is minél többen legyenek dolgozók-adófizetők, minél kevesebben szoruljanak segélyre – vázolta egyik fő tennivalóját tegnap a megyeházán Kósa Ádám, aki a Fidesz–KDNP szövetség EU-listáján a 12. helyen szerepel, és az Európai Parlament első siket képviselője lehet.

Munkatársunktól

A 34 éves, kétgyermekes jogász [namelink name="Soltész Miklós"]sal, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetőjével és Magyar Annával, a megyei közgyűlés elnökével közös fórumot tartott a megyeházán. Olyan tisztségviselők jöttek el, akik civilszervezetben vagy intézményi vezetőként állnak kapcsolatban fogyatékkal élőkkel. A fiatal politikus szerint a szocialista kormánytól jó ötlet volt a fogyatékosokat segítő hálózat létrehozása, kár, hogy a mostani intézkedések ennek működését is ellehetetlenítik. Az Unióban 50 millióan élnek valamilyen fogyatékkal, a Dél-Alföldön 95 ezren. Kósa hangsúlyozta, ezek az emberek nem segélyt szeretnének, hanem jó szakmát és munkát, és céljuk, hogy részt vegyenek a róluk szóló döntésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!