Szeged és környéke

2019.02.25. 12:01

Az év fesztiváljai lettek a SZIN50 és a Deja Vu 2018-ban!

Taroltak a koncert.hu szavazásán a 2018-as szegedi rendezvények: a Déja vu Az év fesztiválja lett, az 50 éves SZIN-t Az év zenei nagyfesztiváljává választották, a SzegedRocks pedig bronzérmes lett Az év magyar nagykoncertje kategóriában.

A koncert.hu február 1-jén hirdetett szavazást több kategóriában is a 2018-as magyarországi koncertekről, klubokról és fesztiválokról. Vasárnap lezárult a verseny, Szeged több kategóriában is nyert. Az év magyar nagykoncertje címért a SzegedRocks szállt versenybe a városból, a dobogó harmadik fokára került a 80 versenyző közül. Ez volt a második legtöbb jelöltet felsorakoztató kategória, a magyar klubkoncertek listája után. A Dóm téri produkcióról, ahol közel 400 ember zenélt együtt, még Billy Idol is megosztott egy videót hivatalos Facebook-oldalán. A versenyen Ákos és az Edda előzte csak meg budapesti koncertjeikkel.

Abszolút nyertes lett viszont a tavaly 50. születésnapját ünneplő Szegedi Ifjúsági Napok és a Déja vu Fesztivál. Utóbbi Az év fesztiválja szekcióban lett első, a SZIN pedig Az év zenei nagyfesztiválja lett a rangsorban.

A jubiláló fesztivál egy hétszereplős mezőnyben nyert, olyan versenyzőket utasított maga mögé, mint a Sziget vagy a Balaton Sound. A szavazatok 36 százalékát szerezte meg. A fesztivál szervezőcsapata már hétfőn kora reggel megköszönte rajongóiknak a támogatást a SZIN közösségi oldalán. Tavaly a Pet Shop Boysra bulizhatott a közönség a Partfürdő területén, idén is hasonlóan nagy neveket villantanak. Új albumát, a No Touristsot például a The Prodigy itt mutatja be először az országban. Még két ígéretes névvel kecsegtet az idei program: a brit elektropopban utazó Clean Bandit és a szívtipró Alvaro Soler is fellép.


36 másik fesztivállal együtt jelölték a Déja vu-t az év zenei fesztiváljának. A közönség ezt is nagyon szerette, hiszen első helyre került. Ők idén olyan ikonikus fellépőket hoznak el, mint az olasz Eiffel65 vagy a svéd Ace os Base egykori tagja, Jenny Berggren. Az év zenei klubja mezőnyben a JATE-ra is lehetett szavazni 47 jelölt közül, de ők nem értek el helyezést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!