Szeged és környéke

2008.01.06. 20:14

Az év innovációja díjat a GriffSoft Informatika Zrt. kapta

A Délmagyarország Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki 2007 végén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre mutattuk be olvasóinknak. Sorozatunk befejezéseként Tóth Tamás, a GriffSoft Zrt. fejlesztési igazgatója számol be a társaság eredményeiről.

Dombai Tünde

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki 2007 végén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre mutattuk be olvasóinknak. Sorozatunk befejezéseként Tóth Tamás, a GriffSoft Zrt. fejlesztési igazgatója számol be arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén Az innovációs kategóriában Presztízs Díjat nyertek.

Az év innovációs díját a GriffSoft Informatika Zrt. kapta. A cég a vezető hazai ügyviteli szoftverfejlesztő vállalatok közül a legdinamikusabban fejlődő társaság. Termékeikkel a költségvetési piac 65-70 százalékát uralják, a hazai ügyviteli szoftverszállító cégek között benne vannak a top tízben. A GriffSoft Zrt. elődjét csaknem húsz éve három, a szegedi egyetemen végzett programtervező matematikus alapította, önállósulva a Tisza Volántól. Mára majdnem száz embert foglalkoztatnak – három telephelyen. Székesfehérváron programfejlesztőik dolgoznak, Budapesten működtetik a kereskedelmi és tanácsadói csapataikat, Szegeden érhető el a telefonos ügyfélszolgálatuk és a teljes fejlesztés. Kizárólag a saját maguk által fejlesztett szoftverek forgalmazásával foglalkoznak; bevételük teljes egésze az ügyviteli szoftverek licenszének értékesítéséből és a kapcsolódó szolgáltatások, kiegészítő fejlesztések ellátásából származik. 2006-ban lépték át az egymilliárd forintos álomhatárt, 2007-ben pedig másfél milliárdos árbevételt értek el.

Tóth Tamás. Fotó: Karnok Csaba
– Szoros a kötődés az egyetemhez is; számítástudományi tanszékével szoftverminőségi, szoftverellenőrzési projekteken dolgozunk együtt – mondta Tóth Tamás szoftverfejlesztési igazgató. Forrás-SQL elnevezésű rendszerüket közel 900 cég, illetve intézmény használja a könyvelési, pénzügyi, kereskedelmi, logisztikai, termelési és egyéb feladatainak kezelésére. Az állami és önkormányzati költségvetési-közigazgatási intézmények közel 35 ezer dolgozója találkozik napi munkája során a rendszereikkel. Főkönyvi könyvelés, folyószámla nyilvántartás, kimenő és bejövő számlák, pénztárbizonylatok, tárgyi eszközök nyilvántartása, készletanalitika tartozik a sztender vállalati moduljaikhoz, amelyeket a költségvetési intézmények és a gazdálkodó szervezetek egyaránt használnak. Emellett „leprogramozzák" a cégek saját tevékenységéhez tartozó kiegészítőket is, amelyekből például a számlák keletkeznek. Éppen ezért bizalmi állás az övék, hiszen ahhoz, hogy megfelelően működő rendszer szülessen, a megrendelőnek nagyon sok belső információt meg kell adnia.

– A fejlődés eddigi üteme biztató. Reményeink szerint a növekedés üteme tartható, hiszen várhatók olyan uniós célzott támogatások, melyekkel az önkormányzatok, illetve a kis- és középvállalkozások integrált ügyviteli szoftvereket vezethetnek be – tette hozzá Tóth Tamás.

Microsoft-elismerés

2007-ben a GriffSoft megkapta a Microsoft Gold Certified Partner címet, mert szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyította kiemelkedő szaktudását meghatározott technológiák bevezetése, rendszerek támogatása, Microsoft alapú megoldások fejlesztése területén. A Microsoft a kitüntetést a legmagasabb szintű megoldásszállító partnereinek adományozza. A Presztízs-díj átadásakor Tóth Tamás megjegyezte: talán mindennél értékesebb, ha egy céget saját hazájában is nagyra értékelnek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!