Szeged és környéke

2010.03.11. 16:50

Az Ezüst Nyíl már csak Röszkéig jár

Röszke - Március 11-étől annak, aki Szabadkáról Szegedre utazik a szerbek Ezüst Nyilával, Röszkén át kell szállnia. A szerb vasúttársaság motorvonata nem közlekedhet a magyar pályán.

Segesvári Csaba

Érdekes információra bukkantunk a MÁV honlapján.
"Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy technikai okok miatt 2010. március 11-étől kezdődően a Subotica–Szeged viszonylatban közlekedő, Röszke állomásra 11 óra 40-kor érkező, valamint a Szeged–Subotica viszonylatban Röszke állomásra 12 óra 45-kor érkező személyszállító vonatokról Röszke állomáson a kishatárforgalomban utazóknak át kell szállniuk."

Március 10-én kilátogattunk a röszkei állomásra, hogy megtudjuk, miért kell átszállni. Az állomáson szolgálatot teljesítő hölgy érdeklődésünkre csak annyit felelt: –Nem tudom, nekem nem szóltak, hogy holnaptól átszállós lesz a vonat.

Ezüst Nyíll már csak Röszkéig jár. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Ráadásul 10-én kimaradt a fent említett járat – műszaki hiba miatt. Ezért elmaradt az Ezüst Nyíl utolsó szegedi menete.

Március 11-én mindössze 40 perces késéssel érkezett a szerb motorvonat Röszkére, ahol csak az utasok egy része lepődött meg azon, hogy a magyar oldalon majd át kell szállniuk. A hó sem zavarta a Szerbiából érkező vonatot. A 12 utasból párat még Horgoson tájékoztattak a szerb vasutasok, hogy csak Röszkéig közlekedik a sinobusz becenévre is hallgató szerb motorvonat. A tucatnyi utas vám- és útlevélvizsgálata alig 5 percig tartott, az utasokat átszállás után egy Bzmot motorkocsi szállította Szegedre. A szerb vasutasoktól nem sikerült megtudnunk, mi az útvonal-rövidítés oka.

A MÁV megkeresésünkre a következőket közölte: "A szerb vasút által kiállított 7462/7463. számú Szabadka–Szeged–Szabadka között közlekedő motorvonatok technológiai okok miatt Röszke–Szeged viszonylatban nem közlekedhetnek, így a két állomás között az utasok Szerbiából, illetve Szerbiába röszkei átszállással, a MÁV-START Zrt. által biztosított Bz motorvonattal utazhatnak. A szerb vasúttársaság a MÁV-START Zrt.-t tájékoztatta a problémáról, azonban erről bővebb információkat illetékességből a szerb vasúttársaság adhat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!