Szeged és környéke

2014.03.30. 22:34

Az ingyenlángos is jobban teljesít

Szeged - Márciusi kampánymajálist tartottak vasárnap a Szent István téren a fideszesek: ingyenlángossal, ingyenpalacsintával és ingyenteával csábították a sétálókat. Bohács Zsolt, a szegedi 1-es körzet kormánypárti képviselőjelöltje szerint programjára „nem csak elvakult jobboldaliak jöttek".

Segesvári Csaba

– Én nem szeretem a lángost, túl olajos. A kemencés a kedvencem, a magyar pizza – utasította vissza az ingyenlángost a Fidesz vasárnapi, Szent István téri családi majálisán egy fiatalember. Három napon keresztül kampányolt Szegeden [namelink name="Bohács Zsolt"], a Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje. A vasárnapi rendezvényre mi is kilátogattunk.

Hat nap múlva országgyűlési választások, a pártok mindent megtesznek, hogy bővítsék szavazótáborukat. Szegeden az ötszörös kenuvilágbajnok, Bohács Zsolt stábja rég nem látott megoldást választott, a jelöltnek majálist szerveztek – márciusban. Kézművesek, arcfestés, felfújtható csúszda – ezekkel szórakoztatták a szegedieket. Ami az egészet megkülönböztette a hagyományos majálistól, hogy a tea, a lángos, de még a palacsinta is ingyen volt.

Márciusi kampánymajálist tartottak vasárnap a Szent István téren a fideszesek.

Márciusi kampánymajálist tartottak vasárnap a Szent István téren a fideszesek.
– Fidesz-rendezvény, figyeljünk oda a dolgokra, de ettől még jól érezhetjük magunkat – mondta egy idősebb nő lángost majszolva. – Nem tudom, hogy jó-e, de ingyen van – tette hozzá egy férfi. Soha annyi lángos nem fogyott a Szent István téren, mint tegnap, a frissen sült tésztából még a kutyáknak is jutott. A Mars téri piacról áthívott kereskedők portékái – sonka, sajt, krumpli és paradicsom – azonban az asztalon maradtak, nem bírtak az ingyenes ételekkel versenyre kelni.

– A Botkához kell fordulni, hogy 90 évesen üdvözletet kapjunk a miniszterelnök úrtól? – kérdezte egy asszony Bohács Zsolttól, amire a képviselőjelölt azt válaszolta: el tudja képzelni, hogy a polgármester tud segíteni, de ő is szívesen közbenjár a gratuláció beszerzésében. – És aki baloldali, az is kaphat? – faggatta Bohács Zsoltot egy idős nő, aki úgy felelt, „aki ilyen szép kort megért, mindegy, milyen oldali".

– A delmagyar.hu-n olvastam, hogy Orbán Viktor még négy évet kért. Én kétszer vagy háromszor négyet adnék neki – mondta jókedvűen búcsúzóul az asszony. A „Magyarország jobban teljesít!" feliratnál tollat is osztottak, az íróeszköz jól fogyott, legtöbben keresztrejtvényhez vitték az emblémázott tollat. 11 órakor már hosszú sor kígyózott a sütöde előtt, beindult a vattacukorbiznisz is. Utóbbit vers fejében ingyen kapták a gyerekek, volt, aki a Himnuszt szavalta az édességért. „Nagyon jó ember ez a Zsolti" – mondták többen a képviselőjelöltről, akadt, aki félhangosan közölte is vele: rád szavazok.

Miért márciusi a majális? – Az időjárás májust idézi, és ne feledjük, április 6-án választások lesznek. Igyekszünk az emberekkel személyesen is találkozni, aminek legjobb formája a majálisozás – válaszolta Bohács Zsolt, amikor a márciusi majálisról kérdeztük. A fideszes képviselőjelölt úgy vélte, a lakossági fórumokkal ellentétben az utcai rendezvénnyel a fiatalokat is el tudják érni. – Elmesélik, milyen volt a vérvétel, megkérdezik, hogyan folytatódik a rezsicsökkentés. Nem csak elvakult jobboldaliak jönnek, a háncshajtogatás, az ugrálóvár a kíváncsiskodókat is vonzza – mondta Bohács, aki a Szent István térről [namelink name="Orbán Viktor"] pénteki látogatásának előkészítésére sietett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!