Szeged és környéke

2013.06.28. 22:32

Az útlezárás és az élet

Szeged - Van, akinek még az újdonság erejével hatnak a Hiúz utca és a Panda tér sarkán lerakott virágládák, de a legtöbben megszokták lezárást.

Horváth Attila

– Elkezdődött az, amitől tartottam. Mostantól erre rövidít majd a sok szerencsétlen. Így nem sok értelme van az úttorlasznak – mondta felháborodva egy neve elhallgatását kérő férfi a Teve utcában.

Megírtuk, [namelink name="Nógrádi Tibor"] önkormányzati képviselő virágládákkal zárta le az utat az átmenő forgalom elől a Hiúz utca és a Panda tér sarkán, a lakók nyugalmára hivatkozva.

A Teve utcai férfi szerint a rövidítők ezentúl a Vasmacska utcára kanyarodnak a Szabadkai útról, továbbmennek az ő utcáján, így lyukadnak ki a bevásárlóközpontnál. Szerinte a ládák lerakása óta egyre több arra az autó.

Egy, a Teve utca és a Panda tér sarkán élő férfi elmondta, nem tapasztalta, hogy a másik irányba rövidítenének, két napja sokkal csöndesebb a környék, többen kanyarodnak még erre, de amikor meglátják az akadályt, visszafordulnak. – Egy kicsivel kell csak többet autóznom, a benzinkútnál fordulok vissza – mondta a férfi. A körforgalom és a benzinkút között ugyan nyílik egy utca a szalámigyárral szemben, de arra csak jobbról lehet ráfordulni, ezért kell kerülnie.

Ottjártunkkor a kukásautó küzdött azzal, hogy be tudjon tolatni a Panda tér és a Hiúz utca sarkáig a szemétért. – Csak annyit szeretnénk kérni, hogy a lakók parkoljanak kicsit arrébb, így nem férünk el – mondta az autón dolgozó férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!