Szeged és környéke

2011.02.04. 20:39

Bajor Imre játssza A víg özvegy Nyegusát

Szeged - Bajor Imre is fellép a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásában, A víg özvegyben. Még sosem játszott a Dóm téri színpadon, mégis minden azt súgja neki: jó döntés volt elvállalnia Nyegus szerepét.

Bár a nyár még odébb van, Bajor Imre lélekben már most a Szegedi Szabadtéri Játékokon színre kerülő, A víg özvegy-produkcióban elvállalt szerepére készül. „Mediterrán, pálmafás pasas vagyok. Alig várom, hogy a próbák előtt bejárhassam Szeged belvárosát, az éttermeket, a gyönyörű tereket." Saját bevallása szerint az esetek többségében „ragaszkodik a nyaraihoz", hogy azokat pihenéssel, feltöltődéssel töltse, de most nem volt kérdés, hogy elvállalja-e a Lehár-operettben Nyegus szerepét.

Kollégái is többször áradoztak neki a szegedi nyárról és a szabadtérin eltöltött időszakról, úgyhogy már csak ezért is volt feltétlen a bizalma az új helyzet iránt: az ország egyik legkedveltebb színésze ugyanis még sosem lépett fel a csillagtetős színházban. „Szegeden sokszor szerepeltem már, egyik szép emlékem a jó barátom, Gregor József születésnapján való fellépés. Ilyenkor azonban csak jövök és megyek, nem sok időt tudok a városban tölteni." Egy új színházban játszani pedig – azt mondja – mindig kellő motivációt ad az embernek.

Bajor Imre alig várja, hogy a Dóm téren játszhasson.

Bajor Imre alig várja, hogy a Dóm téren játszhasson.
A produkcióról ugyan még nem sokat tud, a színésztársak személye sem hagy kétséget afelől, hogy jó döntés volt elvállalnia a szerepet. Kedves kolléganője és állandó partnere, Hernádi Judit mellett többek között Haumann Péterrel, Molnár Piroskával játszik majd. A rendezőt, Kozma Pétert személyesen nem ismeri. „Ismerkedtem már a pályájával, és azt mondhatom: várom a közös munkát. Általában két-három mondat elég ahhoz, hogy nagyjából tudjam, hányadán állok valakivel." Megemlíti még, hogy mivel egy színész az élete során nagyrészt ugyanazokkal a rendezőkkel dolgozik, mindig jó érzés valami frissességgel találkozni.

Az előadásra szóló jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő helyeken.

Köszönet a felajánlóknak

Rengeteg szegedi magángyűjtő jelentkezett a REÖK Közös értékeink című kiállítására szóló, korábbi felhívásra: ha birtokukban van a város jelentős művészeinek alkotásai közül akár csak egy is, gazdagítsák vele a szegedi képzőművészet több mint száz évét bemutató tárlatot. Annyi képfelajánlás érkezett, hogy legalább kétszer teltek volna meg a kiállítótermek. A szelektálás során most be nem válogatott alkotások tulajdonosainak a REÖK ezúton is köszöni a felajánlásokat.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!