Szeged és környéke

2008.08.24. 19:56

Balázs még nem tervez gyereket és esküvőt

Szeged - Sebestyén Balázs A Széf és a Kész átverés! című műsor sztárjaként „beszólogatós" és vicces. Két hónapja megjelent könyvében teljesen másik oldalát ismerhetjük meg: komoly és elgondolkodtató. A könyv mellett a magánéletéről is faggattuk a műsorvezetőt.

Kovács Kriszta

Szűkszavú és visszafogott. Ilyen volt Sebestyén Balázs, miközben két hónappal ezelőtt megjelent könyvét dedikálta pénteken a szegedi Libri könyváruházban. A Szigorúan bizalmas című kötet máris 53 ezer példányban kelt el.

– Nem számítottam ekkora sikerre, ami talán annak is köszönhető, hogy az emberek nap mint nap látnak engem a tévében és kíváncsiak, mit írtam – magyarázta a 31 éves műsorvezető. – A képernyőn egy „beszólogatós", vicces, exhibicionista embert ismertek meg a nézők. A könyv viszont komoly, gondolkodó és elgondolkodtató. Ez is én vagyok, csak ezt az oldalamat eddig kevesen ismerték.

Balázs három-négy év alatt írta meg könyvét, és nem tervez újabb kötetet.

– Nem tartok attól, hogy a valóságshow-k szereplőinek könyveihez hasonlítják az enyémet, mert ez nem a bulvárról szól, hanem az útkeresésről. Arról, hogy hogyan találjuk meg a lelki békénket – hangsúlyozta Balázs. – A személyemmel kapcsolatos előítéletek nem foglalkoztatnak. A könyv a hétköznapi embereknek szól, nem az irodalommal foglalkozó „szakmának".

Sebestyén Balázst a könyvéből új oldaláról ismerhetjük meg. Fotó: Karnok Csaba

Sebestyén Balázst a könyvéből új oldaláról ismerhetjük meg.
Fotó: Karnok Csaba

Nem meglepő: a dedikálásra jobbára hölgyek érkeztek. De ha valaki még nem tudná: a műsorvezető három éve van együtt a barátnőjével, Vikivel, aki televíziós szerkesztőként dolgozik.

– Viki egyáltalán nem féltékeny. Mivel ő is tévés, tudja, ez a munka azzal jár: vannak rajongóim. A kapcsolatunk jól működik, nemrég jöttünk haza Szardíniáról. Jól vagyunk, de egyelőre sem eljegyzést, sem gyereket nem tervezünk. Majd talán két-három év múlva – árulta el Balázs, akinek mégsem a barátnője a legnagyobb kritikusa. A családja minden lépését követi, az édesanyja mindig megmondja a véleményét.

– Mikor anya elolvasta a könyvet, meglepődött, hogy milyen értelmes fia van. De ha a tévében csinálok vagy mondok valami hülyeséget, azt is szóvá teszi – nevetett a műsorvezető, aki nem most járt először Szegeden. Évekkel ezelőtt az akkor még Z+ nevet viselő zenetévével sokszor forgatott a városban.

– Nagyon szeretem Szegedet, szerintem szép, fiatalos és lendületes. Munka után mindig a tejivóba mentünk enni – mesélte, majd azt is elárulta: ősszel egy új valóságshow-t forgat a tévécsatorna Dél-Amerikában, aminek lehet, hogy ő lesz a műsorvezetője.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!