Szeged és környéke

2019.05.28. 10:10

Balázs-Piri Soma újabb sikerei

Plácido Domingo spanyol tenor és a magyar kormány is támogatja a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezését és ápolását.

Munkatársunktól

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Virtuózok pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten miniszteri dicséretben részesítette Boros Misit, az első széria nyertesét és Balázs-Piri Soma szegedi zongoristát, a klasszikus zenei tehetségkutató tavalyi kategória győztesét. Plácido Domingo spanyol tenor és a magyar kormány is támogatja a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezését és ápolását. 


A Peller Mariann által útjára indított Virtuózok-mozgalmat a magyar kormány felkarolta, lehetővé tette a Virtuózok zenekar létrejöttét, támogatta és támogatni fogja a jövőben is – hangsúlyozta Kásler Miklós. Plácido Domingo a Virtuózok-mozgalom különlegességét, egyediségét és kivételességét emelte ki, hiszen – mint mondta – a klasszikus zenét képviselő tehetségkutató valódi presztízst vívott ki magának, és szerte a világban a kezdeményezés nyomába lépnek. Balázs-Piri Soma nemrégiben első lett a hazai alapfokú zeneiskolások számára megrendezett zongoraversenyek közül a legjelentősebben, a nyíregyházin. A hétvégén pedig Újvidékről hozta el a 100 pontos első helyet korcsoportjában, valamint ő lett a zongoraverseny nagydíjasa, Laureat diplomát kapott érte. 

Balázs-Piri Soma Szabadkán koncertezik június 27-én. Fotó: Kuklis István

Balázs-Piri Soma Szabadkán koncertezik június 27-én. Fotó: Kuklis István

A fiatal szegedi tehetség egy nagyszabású komolyzenei koncerten is fellép Szabadkán június 27-én, csütörtök este 7 órai kezdéssel a zsinagógában. Az esten fellép Miklósa Erika opera-énekesnő, Balázs-Piri Soma pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekarral együtt muzsikál majd, Paskó Csaba dirigálásával.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!