Szeged és környéke

2011.05.31. 20:41

Bármit lehet grillezni az üllési falunapon

Üllés - Javában készülnek a csapatok a 18. üllési falunapok Grillezz bármit! nevű programjára. A rendőrök magabiztosak, az üllési háziasszonyoknál egyelőre csak a különböző fűszerek használata biztos. Szőke András színész, humorista a váratlanra is felkészült.

Kiss Gábor Gergő

Grillezz bármit! – így keresztelték el a szervezők a hétvégi, 18. üllési falunapok egyik legétvágygerjesztőbb programját. A vasárnap délelőtt kezdődő versenyre eddig 13 csapat jelentkezett. Grilltudásukat szakavatott zsűri – [namelink name="Szőke András"] színész, humorista és [namelink name="Bede Róbert"], a Paprika Tv mesterszakácsa – bírálja majd el.

A hús miatt nem kell, hogy fájjon a csapatok feje: az első 30 csapat két kiló tarját, másfél kiló csirke- és pulykahúst kap a szervezőktől. A többi alapanyagról – például különböző zöldségek és fűszerek – és egyéb titkos hozzávalókról a részvevőknek kell gondoskodniuk. – Tavaly halból lehetett bármit készíteni és főleg halászlevek születtek a versenyen. Olyan nagy sikere lett a programnak, hogy nem volt kérdéses a folytatás. Már a következő év fő alapanyagán törjük a fejünket – mondta [namelink name="ifj. Seres Attila"] szervező.

Tavaly halat készítettek a résztvevők. A hangulat akkor is remek volt. Fotó: DM/DV

Tavaly halat készítettek a résztvevők. A hangulat akkor is remek volt.
Fotó: DM/DV

Népes csapattal száll versenybe az első helyért a Mórahalmi Rendőrőrs legénysége. [namelink name="Köles Attila"] őrsparancsnok már jó pár hasonló versenyen elindult: a zsűrit finom borral és az ott elkészített grillétellel tervezik levenni a lábáról. A rendőr – talán hivatása miatt – titokzatosan nyilatkozott a feltálalt ételről. Mindössze annyit árult el: a receptet ő találta ki és már többször bizonyított vele.

[namelink name="Zsemberi Jánosné"] és társai teljes nyugalommal készülnek a versenyre. Az üllési asszony elmondása szerint most fog először grillezni, de ez egyáltalán nem ejti kétségbe. Tavaly már találkozott Szőke Andrással a rendezvényen: humoros kritikát vár tőle. – Egyelőre annyi biztos, hogy a háromfajta húst háromféleképpen fűszerezzük majd be. A gyerekeknek sült krumplit készítünk, a férjeink pedig a szurkoló-, és kínáló tábort alkotják majd – mondta

– Ettem már utazásaim során alligátort, kígyót, csigát és skorpiót is, így az extrém grillételek sem érhetnek majd váratlanul. Az étel íze pont olyan, amekkora szeretettel készítik el. Tavaly is jól éreztem magam Üllésen, ami reményeim szerint idén sem lesz másképp. Az ilyen eseményeken az emberek közötti találkozás a legfontosabb, aminek csak a kulcsát adja meg az étel – mondta lapunknak Szőke András.

A grillversenyre a mai napon még lehet jelentkezni Seres Attilánál a 30/619-2534-es vagy a 30/506-3159-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!