Szeged és környéke

2010.05.19. 16:31

Beates lett az új Belmondo-lemez

Bor, mámor, delmagyar.hu! A delmagyar.hu és a Rádió Plusz élő esti műsora a 16. Szegedi Borfesztiválról, a város szívéből, a Széchenyi térről jelentkezik mindennap. Szerda este Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere lesz az egyik vendég.

Delmagyar.hu

A napokban jelent meg a legújabb Belmondo-lemez Szájba rágót! címmel és 15 új dallal. – Ha az első lemezünkről azt mondták, hogy pop, a másodikra pedig azt, hogy rock, akkor erre az új lemezre mondhatjuk, hogy beat. Posztmodern beat. A dalok szarkasztikusak, vidámak, érzelmesek; az eddigi visszajelzések nagyon jók – mondta Czutor Zoltán.

A Belmondo szinte minden hazai zenei fesztiválon jelen lesz, rengeteg meghívást kaptak. Szabó Győző és Molnár Ferenc Caramell is jelezte, hogy szívesen énekelne egy-egy közös számot az együttessel. A Belmondo napjai pörgősek, egymást érik a fellépések. A szegedi borfesztiválon a Czutorcherstra (Czutor Zoltán és Czutor Anett műsora) lép színpadra vasárnap 18 órakor.

Ha ez még nem lenne elég, klipet is forgatnak a srácok. A Szabadon című számhoz például egy végzős iparművészeti főiskolás készített animációs klipet – ez volt a diplomamunkája.

A klipet Fekti Balázs rendzete. Forrás: youtube
Czutor Zoltán lehugyozna a színpadról

A juj.hu az EFOTT sajtótájékoztatóján beszélgetett Czutor Zoltánnal, aki ott azt mondta: még nagy kérdés, hogy aktuális zenei anyaggal lépjenek-e fel vagy best of-jellegű válogatással. Valószínűleg a közönség reakciói alapján fogják alakítani a műsort, amelyet a helyszínen találnak ki. A Belmondo koncertjei amúgy is tele vannak spontaneitással, bár a nagy színpad adta nagyobb távolság elveheti a közvetlen kapcsolatot a közönséggel. A zenész így fogalmazott: valami biztosan lesz, legfeljebb lehugyoznak a színpadról.

Czutor Zoltán interjú közben, Fotó: juj.hu

Czutor Zoltán interjú közben, Fotó: juj.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!