Szeged és környéke

2011.10.18. 23:27

Becsületrend Csernus Sándornak

Szeged - Becsület és haza. Ez a jelmondata a legmagasabb francia állami elismerésnek, a Francia Köztársaság Becsületrendjének.

Munkatársunktól

A rangos kitüntetés lovagi fokozatát Csernus Sándornak, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar dékánjának, történésznek, a Párizsi Magyar Intézet volt igazgatójának ítélte a becsületrend nagymestere: a francia köztársasági elnök, és az általa vezetett testület. A Becsületlégió tagja lett [namelink name="Csernus Sándor"], aki tegnap délután vette át a becsületrend Chevalier de la Légion d’ Honneur fokozatát a francia nagykövettől annak rezidenciáján. A becsületrendet Napoléon Bonaparte, Franciaország első konzulja alapította. A kitüntetettek között olyan jeles magyar személyiségeket is találni, mint például [namelink name="Munkácsy Mihály"] festőművész, Eötvös Loránd fizikus, [namelink name="Kosáry Domokos"] történész, vagy a szegedi [namelink name="Martonyi János"] külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!