Szeged és környéke

2009.08.21. 22:32

Bedarálják az autósok a kikerülést jelző táblát

Szeged - Hiába a figyelemfelkeltő festés, az autósok egyszerűen bedarálják a kikerülés irányjelző táblát az egyik Anna-kúti gyalogos-átkelőhelynél. Már a műszaki átadás napján többször is áthajtottak rajta.

Bobkó Anna

– A legegyszerűbb az lenne, ha olyan oszlopot állítanának ide, ami úgy működik, mint a keljfeljancsi. Ha keresztülhajt rajta egy autó, egyszerűen visszaáll a helyére – javasolta kollégánknak egy járókelő, miközben az Anna-kúti csomópontba állított kikerülés irányjelző tábla helyét fényképeztük, amelyet a forgalmas kereszteződés átépítésekor helyeztek el. Feladata az lenne, hogy mintegy „csűrt képezzen" a gyalogosoknak, akik lelépve a villamosról, a peronszigeten kénytelenek állni, míg zöldre nem vált a jelzőlámpa. A Tisza Lajos körútról a Kossuth Lajos sugárútra kanyarodó autósok azonban egyszerűen figyelmen kívül hagyják az oszlopot.

A tábla feladata az lenne, hogy megvédje a gyalogosokat a kanyarodó autóktól. Fotó: Segesvári Csaba

A tábla feladata az lenne, hogy megvédje a gyalogosokat a kanyarodó autóktól.
Fotó: Segesvári Csaba

– Már a műszaki átadás napján többször kitörték. Két kezemen sem tudom összeszámolni, hányszor állítottuk vissza – mondta el lapunknak Serege János, a városi utakat kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. részlegvezetője, akitől megtudtuk: először normál acéloszlopot helyeztek ki a peronsziget mellé. Miután ezt néhányszor maguk alá gyűrték az autósok, egy testesebb, jobban látható műanyag oszloppal helyettesítették. Hamarosan azonban ezt is ledarálták a négy keréken közlekedők. A szakemberek végül egy nyolc centiméter átmérőjű tömör gumioszlopot állítottak ki az ominózus helyre. Hiába: másfél óra után valaki áthajtott rajta.

A többszörös letarolás nem kis kárt okozott már a környezetgazdálkodási kft.-nek. Egy oszlop helyreállításánál ugyanis az anyagköltséget kell állniuk, amely 3-6 ezer forintba kerül. A peronszigetet jelenleg nem jelzi semmi. Az oszlopot jövő hét elején állítják vissza.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!