Szeged és környéke

2012.08.30. 12:14

Befejezték a Sándorfalvi út felújítását

Szeged, Sándorfalva - Elkészült a Csongrád–Szeged összekötő mellékút mintegy 2 kilométeres szakasza, az útfelújítás 343 millió forintba került – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Munkatársunktól

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-Alföldi Regionális Operatív Program 2009–2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Sándorfalvi úti 2 kilométeres szakasz az M43-as autópályát köti össze Szegeddel. A szakasz felújítását az átmenő hatalmas forgalom indokolta, hiszen naponta átlagosan mintegy 9 ezer gépjármű halad át ezen a mellékúton. A felújítás azért is fontos volt, mert a regionális hulladéklerakó is ezen útszakasz mellett helyezkedik el. A kivitelező, a DME Konzorcium megerősítette a burkolatot és 3 helyen a buszöböl is megújult. A vasúti kereszteződés és a szakasz vége között pedig nemcsak a kiemelt szegélyt építették újjá, és erősítették meg 3 rétegben a burkolatot, hanem a párologtató árkokat is megépítették. A projektzárást követő 5 éven át szigorúan ellenőrzik a felújított útszakaszt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4- és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításán dolgozik az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programon belül. A várhatóan 2013 végéig befejeződő program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a dél-alföldi régióban 14,16 milliárd áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!