Szeged és környéke

2016.11.30. 20:45

Beindult a Mikulás-nagyüzem

Ezer Mikuláscsomagot készítenek el két nap alatt a Mátrix Alapítvány önkéntesei. Olvassa el, kik kapják meg a csomagokat!

F. Szalai Anna

Hosszú asztal megpakolva édességekkel, nyalókával, szaloncukorral, körülötte tíz ember pakol, kötöz, csomagokat cipel. A hátuk mögötti embermagasságú doboztornyok arra várnak, hogy a Mátrix Alapítvány önkéntesei összeállítsák belőlük a Mikulás ajándékait.


– Ezer csomagot készítünk el két nap alatt az önkéntesekkel – árulta el Rácz Anett, az alapítvány elnöke. – Ebből százat Szabadkán osztunk szét, a többit pedig vasárnap délután 1 órakor a Dóm téri mesés kastélyban adja át a Mikulás és két manója a rászoruló gyerekeknek.

Rászorulóknak állítanak össze Mikuláscsomagokat az önkéntesek. Fotó: Karnok Csaba


A jótékonyságiajándék-csomagolást már 2003 óta minden évben megszervezik, és Csongrád megyén kívül is egyre több meghívást kapnak.


– Nem mindenkinek tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni – hívja fel a figyelmet Anett a mottójukra, a közösségi aktivitás és a szemléletváltás fontosságára. – A Széchenyi téri Angyalvárban az adománygyűjtésen és a Dóm téri mesés kastélyban rendezett meseolvasáson bárki bekapcsolódhat a munkánkba.


Az önkéntesek között tizenéves fiú és hetvenéves asszony is csomagol, aki elmondta: szeretettel végzi a feladatokat, hiszen olyan sok a rászoruló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!