Szeged és környéke

2009.12.11. 20:51

Beindult a MikulásGyár

Szeged - Tegnap Szegeden is beindult a gépezet – megnyitotta kapuit a MikulásGyár a plázában.

Bobkó Anna

 Míg a budapesti, hatalmas bázison, vagyis a Felvonulás téri félgömb alakú sátorban az ajándékok becsomagolását is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők, a szegedi szerényebb, családiasabb hangulatú kis „manufaktúrában" a Mikulás-lakba kukkanthatnak be a gyerekek, a legkisebbek pedig még az ajándékcsúszdát is kipróbálhatják. Idén ötödik alkalommal várják az adományokat a plázába. Ruhaneműk helyett azonban elsősorban tartós élelmiszerre, tisztítószerekre, játékokra, könyvekre, elektronikai cikkekre számítanak a szervezők, akik mindennap reggel 10-től este 8-ig fogadják az adományokat, melyeket dobozokba gyűjtve a Magyar Vöröskereszt szállít el, és folyamatosan szétosztja a rászorulók között.

Tavaly 153 doboznyi adomány gyűlt össze a Szeged Plazában felállított MikulásGyárban, idén is várják az ajándékokat. Fotó: Frank Yvette

Tavaly 153 doboznyi adomány gyűlt össze a Szeged Plazában felállított MikulásGyárban, idén is várják az ajándékokat.
Fotó: Frank Yvette

Tegnap délután a Mikulás is tiszteletét tette a bevásárlóközpontban. Legközelebb december 22-én találkozhatnak vele a gyerekek. A szegedi MikulásGyár versenyt is hirdet az óvodák és iskolák között. Azok, akik a legtöbb ajándékot hozzák, vásárlási utalványt nyernek. Újdonság: az adakozók nemcsak a plázában, bármelyik postán ingyen leadhatják csomagjaikat a MikulásGyárnak, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatják el azokat. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!