Bekapcsolták a fűtést

Eredetileg szombatra tervezték a távfűtés beindítását, de olyan sokan kérték a meleget a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-től, hogy a társaság már csütörtökön befűtött.

Bekapcsolta a fűtést tegnap a távfűtéses lakásokban a Szegedi Hőszolgáltató Kft. Eredetileg szombatra tervezték az indítást, de olyan sokan kérték a társaságtól a meleget, hogy úgy döntöttek, két nappal korábban befűtenek. Délelőtt kezdték felfűteni a lakásokat, és késő délutánra már minden házban megmelegedtek a radiátorok. Egyúttal a társaság a fűtésrendszert is ellenőrizte – mondta Ficzere László műszakvezető.

Az időjárás egyébként is megkövetelte a korábbi kezdést: a levegő középhőmérséklete ugyanis három egymást követő napon 11 fok alatt maradt – tudtuk meg a meteorológiai szolgálat regionális központjának vezetőjétől. Csütörtökön csupán két fokkal volt hűvösebb, mint szerdán, a napsütés hiánya miatt azonban ezt sokan jóval hidegebbnek érezték.

Ebben az évben a hőszolgáltató sehol nem indította el csütörtöknél hamarabb a fűtést. Ficzere László elmondta: általában a bölcsődék jelzik először, hogy fáznak, idén viszont nem szóltak. A Csillag téri bölcsődében tegnap két órakor még nem volt fűtés, de eddig nem is fáztak a gyerekek. A Rókusi körúti intézményben már meleg volt a radiátor délután.

Szegeden 27 ezer 500 lakást fűt a hőszolgáltató, ezekben – legalábbis egyelőre – nem várható a fűtés díjának emelkedése.