Szeged és környéke

2009.03.16. 19:16

Belvárosi menümustra Szegeden

Szeged - 410 forintért ehetünk egy fél adag grízes tésztát, pár száz forinttal többért azonban már jól is lakhatunk. Ebédidőben jártuk végig a szegedi belvárost, és megnéztük a menüválasztékot: hol, mit és mennyiért adnak az egyetemistáknak, az irodai dolgozóknak, valamint mindazoknak, akik napközben a belvárosban vannak.

Kovács Kriszta

A távolság és az ár befolyásolja, hogy ki hova ül be ebédelni. Körbenéztünk tegnap, hogy Szeged belvárosában hol milyen menüt kínálnak, és mennyiért. Általában 11-től délután 3-ig tart az ebédidő, ekkor megtelnek az olcsóbb menüt adó menzák és éttermek.

Állandó kínálat van a Boci Tejivóban, ahol 410-570 forintért ehetünk például grízes tésztát vagy sajtos pulykamellet. Ezek kis vagy fél adagok – nem csoda, hogy középiskolások és egyetemisták ültek az asztalok mellett.

A SZOTE-menza az 550 forintos menüvel nemcsak az egyik legolcsóbb, de a választék is bő. A daragaluska- vagy gyümölcsleves mellé például görögös csirkemellet körettel, krumplifőzeléket feltéttel, esetleg tejberizst is választhattunk a 12-féle lehetőségből.

!!!!!!!!!!Fesztivál étterem!!!!!!!!!!! Fotó: Segesvári Csaba

Menü a Fesztivál étteremben.
Fotó: Segesvári Csaba

550 forintba került a menü a Fesztivál étteremben is. A fahéjas almaleves mellé három lehetőség közül választhattunk. Volt például magyaros csibemáj petrezselymes krumplival, vagy rizsfelfújt. Itt és az előző helyen is zömmel egyetemisták ebédeltek.

Szintén háromféle menüt találtunk a Gödör étteremben és az Aranybors Ételbárban. Az előbbiben 650-ért például tarhonyalevest adtak zöldséges puffanccsal és párolt rizzsel, vagy erdei marhatokánnyal és galuskával. Az Aranyborsban egy százassal drágább volt a menü: vörös lencseleves sajtos-tejfölös tésztával, almaleves hentestokánnyal vagy karfiolleves paprikás krumplival – ez volt a tegnapi kínálat. A vendégek között mindkét helyen kevesebb volt az egyetemista.

Galéria kép

Az igazi különlegességeket is kínáló Híd Cafe legolcsóbb menüje a 770 forintos tejfölös krumplileves volt tepsis hurkával és hagymás, kemencés burgonyával. A négyféle lehetőség között a vega menü 870, a C és D menü pedig egyenként 970-be került. A vendégkör megváltozott: öltönyös irodai dolgozók ebédeltek az étteremben, ahogyan a 90 C vendéglőben is. Itt 790 forint a menü: marhahúsleves juhtúróval töltött pulykamellel és rizibizivel, vagy zöldborsófőzelékkel és virslivel.

Olcsó, és közel van

– Közel van az egyetemhez, és olcsó. De nem eszem mindennap menzán, csak ha tudom, hogy van rá pénzem – magyarázta Horváth Edina egyetemista a Dóm téren. Neki és barátnőinek is az számít, hogy minél olcsóbban ebédeljenek. Az, hogy mit esznek, másodlagos, de ha nem finom az étel, vagy koszos a hely, ők sem járnak oda enni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!