Szeged és környéke

2008.03.19. 22:42

Bemutatták a Gregor-emlékkötetet

Szeged – Életének legutolsó heteiben szóba került közöttünk, hogy nem lett könyv... Azt mondta, írja majd meg Hollósi Zsolt – mesélte az özvegy, Gregorné Takács Mária szerda este a Szegedi Nemzeti Színházban tartott könyvpremieren.

Munkatársunktól


Négyen-öten is szerettek volna könyvet írni Gregor Józsefről, az egyetemes operaélet szegedi kiválóságáról – még életében. Senkinek sem adott erre engedélyt a művész. – Életének legutolsó heteiben szóba került közöttünk, hogy nem lett könyv... Azt mondta, írja majd meg Hollósi Zsolt – mesélte az özvegy, Gregorné Takács Mária szerda este a Szegedi Nemzeti Színházban tartott könyvpremieren: bemutatták a Gregor című reprezentatív albumot, melynek szerzője a Délmagyarország újságírója, Hollósi Zsolt. – Ez az album is bizonyíték: Szeged nem tud és nem akar elszakadni szeretett művészétől – méltatta az exklúzív, rengeteg fotóval és értékes írásokkal gazdag kötetet Botka László polgármester. A bemutatón sokan voltak. A vendégek méltatták az albumot, születésének körülményeiről beszéltek a létrehozásában közreműködők, Gregor kedves kollégái közül énekelt Vajda Júlia, verset mondott Fekete Gizi. Képünkön a családtagok, a könyv méltatói és alkotói – balról jobbra: Gyémánt Csilla színháztörténész, Gregor Bernadett színművész, Gregorné Takács Mária, Botka László, Csernay László orvosprofesszor, a könyv lektora, a beszélgetést vezető Beslin Anita újságíró és Hollósi Zsolt. Fotó: Schmidt Andrea

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!