Szeged és környéke

2014.09.21. 12:26

Bemutatták a Szeged Atlaszt

Szeged - Sopron és Sátoraljaújhely után Szegedről is megjelent a Magyar Várostörténeti Atlasz, amelyben térképek segítségével elevenedik meg a település.

Munkatársunktól

– A kiadvány négy év alatt készült el, tizenöt szerző és egy fordító dolgozott rajta – mondta [namelink name="Blazovich László"], nyugalmazott levéltár-igazgató, az atlasz szerkesztője a kötet bemutatóján a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg termében szombat délután.

A Szeged Atlasz [namelink name="Tringli István"], az MTA tudományos főmunkatársa szerint Magyarország tudományosságát előremozdító kiadvány.

– A történeti helyrajz nem ugyanaz mint a várostörténeti monográfia. Az atlasz a települést mint földrajzi képződményt vizsgálja. Ez egy racionális, helyhez kötött, egyszerű kérdésekre válaszoló térkép- és adattár – fogalmazott a szakember.

[namelink name="Varga Róbert"], a Clean Star Kft. ügyvezetője, a kötet kiadásának támogatója azt mondta, büszke arra, hogy az alföldi városok közül elsőként Szegedről jelent meg városatlasz hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!