Szeged és környéke

2019.08.12. 20:57

Bemutatták a Titanicot a Dóm téren

A Dóm téri utolsó produkcióhoz érkezett a szabadtéri játékok évada. A Titanic zárja az évadot, amit két hétvégén keresztül láthatunk.

Tóth Anett

Nem a Titanic-filmet kapjuk a szabadtérin, a musical története más, mint Cameron alkotásában. A szerzők kivételes engedélyével non replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval állíthatta színpadra a Titanic musicalt Somogyi Szilárd rendező. Szerinte a világ ki volt éhezve a romantikára, ezért született musical is a hajó történetéről. Itt pedig megkapják ezt a szálat, igaz, kicsit másként. A főszereplő szerelmespár – Vágó Zsuzsi és Veréb Tamás – is egy osztályból valók. Mindketten reményekkel gazdagon váltottak jegyet a hajóra, hogy az új világban egy jobb életet élhessenek. A fiú építészmérnök szeretne lenni, és vágyakozik egy szép esküvő után is. A hajó és az utazás nemcsak számukra egyenlő a reménnyel, a többi utasnak is mind fontos, hogy rajta legyenek.

Érdekes a hajó tulajának karaktere, J. Bruce Ismay, esetünkben Szolnoki Tibor azért terveztette meg a hajót, hogy dicsőséget szerezzen. Egy világrekordot akart kreálni, csodát adni az embereknek – éppen ezért nem lehet őt csak negatívan megítélni a színész szerint.


A produkció iránt akkora volt az érdeklődés, hogy már télen plusz előadást hirdettek. Több ezren váltottak jegyet, hogy hallják az ötszörös Tony-díjas dalok magyar változatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!