Szeged és környéke

2019.09.02. 09:14

Berépáztak az elefántok

Pénteken rendezték az Ál­latkertek éjszakáját a Szegedi Vadasparkban, ahova már kora este rengetegen érkeztek.

Munkatársunktól

Legtöbben persze gyerekek voltak, hiszen nekik szóló programokat hoztak össze a szervezők. Amikor mi odaértünk, éppen a Grimm-Busz Színház adott elő gyerekdalokat az elefántok kifutója előtti színpadon. Ez azért fontos, mert az idei Állatkertek éjszakája Afrika köré épült, így az elefántok etetése volt az egyik fő attrakció. Ez úgy nézett ki, hogy az elefántokat először bezárták a gondozók, majd répákkal töltöttek meg egy autógumikból összerakott labdát, és jó sok répát szét is szórtak a kifutóban. Ezután ki­­engedték az állatokat, és jött a show! Amilyen kicsi a répa (már az elefánthoz képest), olyan gyorsan megtalálták, és meg is et­­ték a vacsorának szánt zöldségeket.

Ha éhes az elefánt, bárhol megtalálja a répát. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Ha éhes az elefánt, bárhol megtalálja a répát. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Az egyébként azért elgondolkodtató, hogy hogyan nőhet ek­­korára egy állat répától meg salátától?

Állatkertek éjszakája egyébként már 9 éve van. Mára az egyik legnépszerűbb állatkerti nap lett a nyár utolsó péntek es­­téje. A Szegedi Vadaspark au­gusztus 30-i rendezvényén a Magyar Afrika Társaság gondoskodott az afrikai hangulatról. A résztvevők afrikai hangszereket ismerhettek meg és próbálhattak ki, a divat iránt érdeklődők pedig hagyományos afrikai ruhákat ölthettek magukra, és fényképezkedhettek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!