Szeged és környéke

2019.05.15. 16:02

Berinszki: Legyen KRESZ-oktatás az iskolákban!

A szegedi taxis a közösségi oldalon szavazást is indított az ügyben.

Kovács Erika

Legyen KRESZ-oktatás az iskolákban! – ezért kampányol Berinszki Zoltán. A korábban lapunk Év embere díjával is kitüntetett taxis szerint sok gyermek szenved közlekedési balesetet, mert nem ismerik a KRESZ-t. A Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány alapítója úgy véli, ha több tudással rendelkeznének a diákok, akkor elkerülhető lenne a balesetek egy része.


Berinszki Zoltán kiemelte, tudja, hogy alsóban néhány órát foglalkoznak a KRESZ-ismeretek alapjaival. Szerinte ugyanakkor a tanterv részeként kellene a közlekedési szabályokat oktatni a felső tagozatban, hetente, kéthetente legalább 1 órában.


Berinszki Zoltán erről a közösségi oldalon szavazást is indított. Az „Egyetért ön azzal, hogy az általános iskolákban bevezessék a tantervbe a kötelező KRESZ-oktatást mint tantárgyat?" kérdésre 235-en válaszoltak, 99,9 százalékuk igennel. 


Berinszki Zoltán a Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány nevében első lépésben levélben fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához a KRESZ-tanítással kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!