Szeged és környéke

2019.08.08. 14:03

˝Beúszik˝ a Dóm térre a Titanic

Mindenki ismeri a több mint százéves történetet az óriási elsüllyedt utasszállító hajóról, amelyről nemcsak film, musical is készült. Ez látható két hétvégén is a Dóm téren.

T.A.

– Nem a film köszön majd vissza a Titanic-musicalben, egy új történetet és élményt kapunk – mondta a tegnapi közönségtalálkozón a rendező, Somogyi Szilárd. Elárulta, meghökkentő és drámai fináléval várnak, an­­nak ellenére, hogy fizikailag nem tud elsüllyedni egy hajó a Dóm téri színpadon.


A Magyarországon ősbemutatónak számító darabot ezen és a jövő héten is péntek, szombat, vasárnap játsszák a Dóm téren.


– Klasszikus musical, de tele van olyan elemekkel, ami felidé­­zi az adott kort. Tudjuk, hogy az utolsó pillanatig ott voltak a ze­nészek a hajón, az ő dallamaik nálunk is megjelennek majd – mondta Balassa Krisztián karmester, aki már látta az angol és a német változatot is, de állítja, a szegedi helyszín a legalkalma­sabb a produkcióhoz. A zene legalább annyira monumentális, mint a történet és a hajó.


– A nő választ, ahogy apukám mondja. Kiszúrom a srácot, és rög­­tön ki is jelentem, hogy ő feleségül fog venni – mondta Vágó Zsuzsi, aki a női főhőst, Kate McGowant alakítja. Párja Veréb Tamás lesz, aki kiemelte, minden utas egy jobb világba utazik, így ő is. Karaktere munkát és esküvőt szeretne New Yorkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!