Szeged és környéke

2017.12.16. 20:29

Bezárt a bolt, ott hagyták - az Alexandra csődjének névtelen áldozata

Szeged - A szegedi Kárász utca és Kölcsey utca sarkán készült ez a fotó, az üresen álló könyvesbolt bejáratáról.

Bakos András

„Szegeden bezárt mindhárom Alexandra-könyvesbolt" – adtuk hírül idén márciusban. Ez akkoriban az egész könyvpiacot megrengető esemény volt. Az országos üzlethálózatot működtető cég a legutóbbi adatok szerint összesen 7,9 milliárd forinttal tartozott a partnereinek, elrendelték a felszámolását. A kiadók visszakövetelték bizományba odaadott könyveiket.

Szeged egyik legforgalmasabb utcáján most mindenki képet kaphat arról, milyen az, ha tönkremegy egy üzlet. Fotó: Frank Yvette

Szeged egyik legforgalmasabb utcáján most mindenki képet kaphat arról, milyen az, ha tönkremegy egy üzlet. Fotó: Frank Yvette

Biztosan ebből az üzletből is mindenki elvitte, ami az övé. A virágnak nem volt gazdája. Mennyit számít egy ott felejtett yucca (pálmaliliom) sorsa egy ekkora drámához képest? Aki gondoz virágokat, pontosan tudja, mennyit. Erről a növényről egyébként a hozzáértők szerint nagyon könnyű gondoskodni.


Nyáron 15–25 fokos környezetben érzi jól magát, télen elég neki 10–12 fok. Világos helyen szeret. Nyáron hetente egyszer igényli a vizet, télen elég havonta öntözni. „A yucca egyik fő gondozási hibája a túlöntözés" – írja a szakirodalom. Itt valószínűleg nem ez történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!