Szeged és környéke

2015.11.27. 18:12

Biztonságban tekernek Klárafalva és Szeged között

Deszk, Klárafalva - Örülünk, hogy elkészült az út, a párommal és a családdal rendszeresen kerékpározunk Szeged és Makó között - mondta biciklije nyergéből a 67 éves Kulcsár Józsefné a Deszket Klárafalvával összekötő újonnan megépült kerékpárúton pénteken.

Munkatársunktól

Az asszony reménykedik benne, hogy nem áll meg a bicikliút bővítése, és a közeljövőben a szakaszt Kiszomborig meghosszabbítják. Sok biciklis álma valósult meg ezzel a beruházással: a 43-as számú főút mellett a fejlesztésnek köszönhetően Szeged–Deszk–Klárafalva között már teljesen biztonságos a kerékpáros összeköttetés. A bicikliút építésére Deszk pályázott, és 72  millió 123 ezer 427 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A pénz teljes mértékben fedezte a 957 méter hosszú szakasz megépítését. Az ünnepélyes átadót péntek délután tartották a két falu között, az új bicikliutat azonnal sok lelkes kerékpáros vette birtokba.

 

Biztonságban tekernek Klárafalva és Szeged között. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!