Szeged és környéke

2015.12.13. 20:25

BM: folyamatban vannak a kártérítési eljárások

A Belügyminisztérium a hétvégén válaszolt a 85 millió a gazdák kára a határon című szombati cikkünkre.

Munkatársunktól

 Azt írtuk, hiába összesítették a menekültek okozta mezőgazdasági veszteségeket Röszke, Mórahalom és Ásotthalom térségében, az érintettek nem kaptak kártérítést. A kerítésépítéssel okozott kárösszeget Röszke már továbbította a szaktárcának, de nem kapott érdemi választ. 


A Belügyminisztérium érdeklődésünkre azt írta, a kormány arra tett ígéretet, hogy megtéríti az érintett gazdáknak az ideiglenes biztonsági határzár építése során okozott kárt. Az egyéb károk megtérítésének speciális – de nem kötelező – eljárásrendjéről a szaktárca augusztusban levélben tájékoztatta az érintett települések polgármestereit, hogy közreműködésükkel a lakosok tájékozódhassanak a károk érvényesítéséről. A rendőrség a kormányrendelet alapján egyszeri kártalanításként 2351 érintett gazda számára 192 millió forintot már kifizetett. A kártérítési eljárások jelenleg is folyamatban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!