Szeged és környéke

2007.11.07. 22:15

Bodó Imre lesz az új országgyűlési képviselő

Tiszasziget - Fölszállt a füst: Bodó Imre lesz a Fidesz új országgyűlési képviselője. A tiszaszigeti polgármester jövő hétfőn, vagy egy hét múlva teheti le az esküt a parlamentben. Lapunknak azt mondta, ahogy a többi, képviselővé is megválasztott polgármester, be fogja osztani az idejét, hogy minden feladatának megfeleljen.

Bakos András

A Fidesz-MPSZ országos elnöksége hozta meg a tényleges döntést, ami ezután következik, az csupán a hivatalos út betartása. Kerényi János, a Fidesz régióigazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elnökség döntése után a párt országos választmánya is tárgyal Bodó Imréről, ez a testület fogja továbbítani a határozatot a Csongrád Megyei Területi Választási Irodához. A területi választási bizottság ellenőrzi, hogy a politikus jelölése törvényes-e, azaz, szerepel-e a Fidesz-MPSZ és a KDNP 2006-os területi listáján. Szerepel: [namelink name="Farkas Sándor"], [namelink name="Lázár János"], Kispál Ferenc, [namelink name="Nagy Sándor"] és [namelink name="Nógrádi Zoltán"] után [namelink name="Bodó Imre"] következik hatodikként, és előtte Nógrádi még mandátumot kapott. Tehát egyébként is ő következett volna a sorban, ezzel együtt a pártnak ilyenkor joga van arra, hogy ne a következőt válassza. Ám a szövetséges, a Magosz is Bodót javasolta.

Ha minden rendben – márpedig nem valószínű, hogy bármi gond lenne – a választási bizottság értesítését és az iratokat megkapja az Országgyűlés elnöke, aki mindezt a mentelmi bizottsághoz továbbítja. Bodó várhatóan jövő hétfőn, vagy a következő hétfőn, de mindenképpen napirend előtt tesz esküt a parlamentben.

Az új honatya vállalkozó, tagja a gazdakörnek, az egyházközösségnek és a horgászegyesületnek is. Fotó: Segesvári Csaba
– Megtisztelő az országos elnökség döntése, úgy fogok dolgozni, hogy megfeleljek új feladatomnak is – mondta lapunknak Bodó, aki jóformán lapunktól szerzett tudomást a döntésről. Az időbeosztásra vonatkozó kérdésünkre azt felelte: – Jó néhány ellenzéki és kormánypárti polgármester kollégám dolgozik országgyűlési és megyei képviselőként is sikeresen, azt hiszem, tanulni fogok tőlük, nem jelent gondot az új munka.

Mint ismert, azért jelöl új képviselőt az ellenzéki szövetség, mert Kispál Ferenc – aki a lista 3. helyéről jutott be a parlamentbe 2006-ban – lemondott, miután megvádolták, hogy padtársa helyett is szavazott.

Az autósiskola alapítója

[namelink name="Bodó Imre"] 1962. május 8-án született Szegeden. Tiszaszigeten lakik feleségével, két gyermekük van. Itt járt általános iskolába, a [namelink name="Fodor József"] Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségizett, a békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskolán szerzett diplomát, de most is tanul a pécsi egyetemen. A szegedi szalámigyárban kezdett dolgozni, majd 1988-tól gépjárműoktató lett. Két év múlva megalapította a Bodó Autósiskolát, amely ismert vállalkozás Szegeden. Tiszaszigeten 1998- ban választották polgármesterré, és tagja lett a megyei közgyűlésnek is. Azóta még két választáson diadalmaskodott a községben, tett anyakönyv-vezetői szakvizsgát és köztisztviselői alapvizsgát is. Tagja a helyi egyházközösségnek, a gazdakörnek – és a horgászegyesületnek is: gyerekkora óta horgászik, most már fia is elkíséri. 2006-ban egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indult a Csongrád megyei 1. számú választókerületben, 13 ezer 200 szavazatot szerzett, ezzel második lett.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!