Szeged és környéke

2019.02.11. 16:09

Bohémélet-koncerttel hódított az Operaház a nagyszínházban

Nagy sikert aratott a Magyar Állami Operaház Bohémélet-koncertje péntek este a Szegedi Nemzeti Színházban.

Munkatársunktól

Kovács János sokféle árnyalatot megmutató, lendületes vezényletével, a több szegedi kötődésű szólistával, saját zenekarával és énekkarával vendégszereplő fővárosi társulat meghódította a szegedi közönséget. A főbb szerepeket éneklő László Boldizsárt, Haja Zsoltot (képünkön), Létay Kiss Gabriellát, Rácz Ritát, Sándor Csabát és Kiss Andrást többször is lelkesen visszatapsolta a publikum.


Aczél András rendező köszöntőjében elmondta: Andrássy úti épületének rekonstrukciója miatt indult vidéki vendégszereplésre nemzeti dalszínházunk társulata, amely nemrég egy másik Puccini-operával, a Turandottal lépett fel Hódmezővásárhelyen.

 

Galéria kép


A műsorközlő a koncert előtt méltatta a Vaszy Viktor által felvirágoztatott szegedi operakultúrát; arra is felhívta a figyelmet, az Operaház máig a legendás Nádasdy Kálmán-féle Bohémélet-rendezést tartja repertoáron. Szegedre a Filharmóniával partnerségben megvalósuló Operát az Operából! sorozatban jutott el a darab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!