Szeged és környéke

2010.09.16. 20:32

Bojkottot hirdet a szegedi Fidesz a Délmagyarország ellen

Szeged – Semmilyen kampányrendezvényére nem hívja meg a szegedi Fidesz a Délmagyarországot és a delmagyar.hu-t – tudatta a párt sajtóközleményében. Szerkesztőségünk továbbra is a jelölő szervezetek képviselői által aláírt választási etikai kódex szerint jár el.

Munkatársunktól

„Részrehajló kampányújság lett a Délmagyarország napilapból és a delmagyar.hu internetes portálból, ezért nem hívják meg előbbi két médiumot a Fideszes rendezvényekre. A Délmagyarország című napilap tudatosan fosztja meg a szegedieket attól, hogy valós képet lássanak a városban zajló politikai és közéleti rendezvényekről, és nem tesz eleget a törvényben rögzített pártatlan tájékoztatási kötelezettségének sem. Szerkesztési elveivel tudatosan manipulálja a szegedi közvéleményt, jelentős kárt okozva ezzel a szegedi demokráciának. A tények elferdítése, témák elhallgatása, és kampányszerű szerkesztési elvei miatt döntött a Fidesz szegedi kampánycsapata arról, hogy nem hívják meg a két médiumot semmilyen kampányrendezvényre, mivel az újság és a hírportál szándékosan manipulálja a párttal, polgármester-jelöltjével és egyéni jelöltjeivel kapcsolatos információkat. A Fidesz szegedi kampánycsapata a www.bnagylaszlo.hu oldalt ajánlja a szegediek figyelmébe, amennyiben a kormánypárt szegedi polgármesterjelöltjéről és az egyéni önkormányzati képviselő-jelöltjeiről és eseményekről szeretnének hiteles tájékoztatást kapni".

Csepreghy Nándor, a Fidesz kampányfőnöke.


Bojkottot hirdetett lapunk és weboldalunk ellen a Fidesz szegedi kampánycsapata.

Értetlenül állunk a döntés előtt. A 100 éves Délmagyarország története során mindig a legfontosabbnak tartotta a pontos, hiteles, pártatlan tájékoztatást. Az olvasó tiszteletét.

Tudomásul vesszük, hogy nem hívnak meg a párt által szervezett szegedi rendezvényekre – de hírügynökségi és egyéb forrásokat felhasználva beszámolunk azokról, választási etikai kódexünk szerint.

Határozottan visszautasítjuk a közleményben használt kifejezéseket – és lapunk olvasóinak döntésére bízzuk, „részrehajló kampányújság"-e a Délmagyarország és a delmagyar.hu. Minden politikai, etnikai, vallási, társadalmi szervezet, meggyőződés hiteles bemutatását vállaljuk.

Hisszük, hogy így szolgáljuk a „szegedi demokráciát".

A Délmagyarország és a www.delmagyar.hu szerkesztősége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!