Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva lesznek, keddtől pedig a megszokott rend szerint fogadják a vásárlókat.

A későre halasztott bevásárlásra még ma és szombaton is van lehetőség. Az üzletek ma a megszokott rend szerint tartanak nyitva, december 24-én szombaton pedig legkésőbb 2 óráig fogadják a vásárlókat. A szegedi Skála divatáruház és a nagyáruház szombaton délután 1 órakor zár be, a Cora, a Tesco és a Media Markt délután 2-kor.

Az utazási irodák és éttermek közül nem mindegyik nyit ki 24-én. A karácsonykor nyerni vágyók a lottózókat szombaton délig kereshetik fel, ezen a napon délelőtt 11 óráig lehet az internetes, telefonos és SMS-es fogadási rendszerben a kenóra és a hatoslottóra fogadni. Az ötöslottó számainak sorsolását a megszokottól eltérően nem szombaton, hanem vasárnap este tartják.

A Dugonics téri kézművesvásár pénteken este zárja kapuit, a Széchenyi téren a karácsonyi vásár még szombaton is, délután 2-ig várja a vásárlókat.

A karácsonyi ünnepek alatt, december 25-én és 26-án, valamint majd újévkor, január 1-jén minden üzlet zárva lesz.

A szegedi jégpálya szombaton 11 órától 13 óráig tart nyitva. December 25-én zárva lesz, ám 26-án hétfőn újra lehet korcsolyázni 11 és 13 óra, 14 és 16, valamint 17 és 19 óra között. December 30-áig ebben a rendben tart nyitva a műjég, és 30-án megtartják a jégdiszkót 20 és 22 óra között.

A Somogyi-könyvtár december 24-én, 25-én és 26-án zárva lesz, 27-étől 30-áig 10 és 19 óra között tart nyitva. A szegedi fiókkönyvtárak közül a Csillag téri, Északvárosi, Odesszai és Rókusi hétfőn zárva tart, keddtől fogadják az olvasókat. A többi fiókkönyvtár december 26. és 30. között zárva tart.