Szeged és környéke

2011.09.21. 21:56

Borsik: A kormány a munkáltatóknak kedvez

Szeged - „A munkáltatók kényének-kedvének lesznek kiszolgáltatva a munkavállalók" – jelentette ki Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerda délután szegedi sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

Az új munka törvénykönyve tervezete és a jövő évi költségvetés eddig napvilágot látott adatai ezt vetítik előre az elnök szerint. – A kormány nem ül le tárgyalni a szakszervezetekkel, csak kiválasztottakkal akar beszélni. Megszüntették az országos érdekegyeztető tanácsot is – mondta Borsik.

Az elnök szerint ha a jelenlegi formában fogadják el a tervezeteket, csökkennek a munkavállalói keresetek: elveszik a délutáni és éjszakai műszakpótlékokat, nem fizetik ki a túlóradíjakat. A rendkívüli munkaidőalap évi 200-ról 300 órára emelése pedig elbocsátásokat hoz magával. Bár a kormány megemeli a minimálbért, és növeli a diplomások bérminimumát, ez Borsik szerint nettóban a jelenlegi fizetéseknél kevesebb pénzt fog jelenteni a dolgozóknak. Az elnök az egykulcsos szja-t is igazságtalan intézkedésnek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!