Szeged és környéke

2013.02.07. 22:37

Bővítik a röszkei határátkelőt

Röszke - Közel félmilliárd forint uniós támogatással kezdődtek meg a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhely bővítési munkái: a magyar átkelőt két-két sávval bővítik a be-, illetve a kilépő oldalon.

Munkatársunktól

– Az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős időszaki torlódások elkerülése, a csúcsidőszakokban a megnövekedett forgalom várakozásmentessé tétele érdekében a NAV a röszkei közúti határátkelőhely kapacitásának bővítésére nyújtott be javaslatot. A pályázat a hazai hatóságok és az Európai Bizottság támogatását is elnyerte: a bővítési munkák elkezdődtek, és várhatóan június közepére, a vendégmunkások megérkezésére érnek véget – tájékoztatta lapunkat [namelink name="Némedi Varga Éva"] pénzügyőr őrnagy.

A sávbővítések miatt áttelepítik a személygépkocsi- vizsgáló épületet, a vizsgálatra kijelölt gépjárművek részére parkolókat alakítanak ki. Az autópályáról jelenleg egy buszsáv csatlakozik le, amely csak a vizsgálati hely előtt bővül két sávra. A torlódás csökkentésére a buszsávokat az autópálya csatlakozási pontjáig két sávra bővítik. A munkát a NAV munkatársai felügyelik, és mindent elkövetnek, hogy az építkezés alatt torlódás ne alakuljon ki. A rendőrség az esetleges torlódásokról a police.hu-n tájékoztatja az utazókat. A munkálatok alatt érdemes Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Az utasokat egy helyen, a kilépő oldalon érinti jelentős változás: az áfa-visszaigénylések mostantól nem a jelenlegi helyen, a kilépő utasforgalom vámfülkéjében kezdeményezhetők, hanem a Szerbia irányában 150 méterrel távolabb található kőépü-
letben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!