Szeged és környéke

2015.08.21. 09:53

Brutális baleset az M5-ösön: migránsokért állt meg a Volkswagen sofőrje

Szatymaz - Az autópálya leállósávjában várakozó személyautóba rohant egy kamion, öten megsérültek. Képgaléria!

Segesvári Csaba

Egy magyar személyautó megállt az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán, a 154-es kilométer közelében pénteken 6 óra 45 perc körül, hogy három embert felvegyen. Miközben a leállósávban várakoztak, egy magyar kamion hátulról a személyautónak ütközött, amit a vízelvezető árokba lökött - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A kamion fékezés nélkül csapódott bele a fehér Volkswagen Passatba - jelentette a helyszínen tartózkodó tudósítónk. Hozzátette: az ütközéstől az autó gyakorlatilag félbehajlott, hátsó futóműve az első ajtókhoz került. A kamionnak a szélvédője és a jobb oldala sérült, ugyanis lebontotta az út menti zajvédő falat. A teherautó sofőrje jól van, a megrongálódott járműben telefonált. Az autópályán iszonyatosan szakad az eső, így az is elképzelhető, hogy az időjárás okozta a balesetet.

Baleset az M5-ösön Szatymaznál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Úgy tudjuk, a Passat sofőrje migránsokért állt meg az autópályán. Megírtuk, a menekültek életveszélyes játékba kezdtek azzal, hogy a sztrádán sétálnak és stoppolnak.

Az ütközés következtében öten sérültek meg, az elsődleges adatok szerint ketten súlyosan.

1399 menekült, 13 embercsempész

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Röszke közelében 5 óra 30 perckor intézkedtek a rendőrök 38 illegális bevándorlóval. A rendőrök a velük lévő 29 éves román "sétáltatót" elfogták – közölte a rendőrség. A közlemény szerint 1399 menekültet – köztük 288 gyermeket – fogtak el a polgárőrökkel közösen. Augusztus 20-án 13 embercsempészt is elkaptak, a járműveiket is lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!