Szeged és környéke

2019.07.01. 11:26

Brzózka Marek szobrászművész kiállításával nyílt meg a SzegedArt

A Wagner-udvarban Brzózka Marek szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítással szombaton megkezdődött a SzegedArt fesztivál.

Munkatársunktól

Július 12-től 14-ig Szeged belvárosában nyolcvan muzsikus és együttes lép föl az Utcazene fesztiválon. Július 13-án a Ká­­rász és a Kölcsey utca találkozásánál nyílik karikatúrakiállítás, amelyen 32 alkotó rajzait tekinthetik meg az arra sétálók.


Augusztus elejétől a belvárosban egy hónapon át Máté Bence természetfotóiban gyönyörködhetnek majd az érdeklődők, akik a kültéri tárlaton megismerhetik a képek készítésének körülményeit is.


A fesztivál záróeseménye a MarsArt 2019 című rendezvény, amelyen a Mars téri piacon találkoznak a különböző művészeti ágak – képzőművészet, irodalom, bábszínház, tánc – képviselői.


A kiállításokat szabadtéri hangversenyek kísérik szombat esténként a Klauzál téren. Fellép a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar, a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar és a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Szolnokról, koncertezik majd a Polgár Gyula Jazz Trió, Szentes Város Fúvószenekara, valamint a Szegedi Fúvószenekari Fesztivál több résztvevője is.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!