Szeged és környéke

2010.05.17. 16:48

Búcsú Berényi Apollótól

"Most már odaát vagy, Api, a túloldalon, remélem, igazi jó bandában fogsz zongizni. Mert zongorista voltál a javából..."

Delmagyar.hu

Szevasz, Api!

Már megint borsot törtél az orrom alá, cimbora! De most az utolsót...

Legutóbb, amikor a teraszon beszélgettünk, utánozhatatlan mosollyal mondtad a társaságunkban ülő közös barátunknak, Csikarnak: „Szólj már Pestára, hogy ma van a születésnapom, nyugodtan felköszönthet..." És én felköszöntöttelek ugyanúgy, mint 1968-ban a Hági teraszán. Ezután megbeszéltük következő fellépésünk időpontját a „Borin", majd elbúcsúztunk. Akkor láttalak utoljára. Barátaid és zenésztársaid megdöbbenve fogadták a hírt. Berényi Apollo munkahelyén, a Nemzetközi expresszvonaton külföldön elhunyt. Zenéltél a vonaton, zenéltél a bárokban Szeged teraszain a szegedi ős PRT-vel nyomattad a rock and rollt...

Berényi Apolló (1948-2010)

Berényi Apollo (1951-2010)
Rengeteg embernek csaltál mosolyt az arcára egyéni énekhangoddal, sajátos humoroddal. Most már odaát vagy, Api, a túloldalon, remélem, igazi jó bandában fogsz zongizni. Mert zongorista voltál a javából, a szó legnemesebb értelmében. Szeged pop- és rockéletének meghatározó úttörője vasárnap itthagyott minket. Hiányozni fogsz, Apollo, Isten veled.

Magam és zenésztársaim nevében good bye!

(Azért az ihlet hangján üzenj...)

Kelemen Pista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!