Szeged és környéke

2019.05.18. 10:25

Bulgakovval zárja az évadot a színház

Magyarországon eddig keveset játszott Bulgakov-mű debütál(t) a hét végén a nagyszínházban. A Moliére, avagy az álszentek összeesküvése című darabot csak pénteken és szombaton láthatja a közönség, jövőre viszont ezzel kezdik az évadot. A művészet és a hatalom viszonyára fókuszál a darab, amelyet Alföldi Róbert állít színpadra, aki először rendez Bulgakovot.

Munkatársunktól

 – Szeretnék ebben egy közeget teremteni, amelyben mindenki csinálja a dolgát, de ösztönösen mocorog valami furcsa szorongás bennük. Nem tudom, kinek van igaza, mi a jó válasz, amikor a hatalom beleszól abba, hogy mit gondolj – magyarázta a rendező még az olvasópróbán. 


A Napkirály korában az egyház támadásnak vélte Moliére Tartuffe-jét, pedig ő hívő ember volt. Ám színházi emberként nem adhatott választ a problémára, csak tükröt tartott, bemutatva azt önmagában. Az eredeti mű legalább negyven karaktert számlál, itt összevonták a szerepeket. Nemcsak sok szereplővel, de sok helyszínnel is játszik az előadás. A főszerepben Moliére-t, a sikerei csúcsára ért drámaírót láthatjuk. Őt az Újvidéki Színház művésze, Balázs Áron alakítja, a Napkirályt pedig Medveczky Balázs formálja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!