Szeged és környéke

2013.06.21. 22:27

Büntetik a bicikliseket a Vár utcában

Szeged - "Hétfőn lezárták a Vár utcai bicikliutat a Stefánia és a Deák Ferenc utca között. Én mégis áthajtottam, le is kapcsoltak a rendőrök, és 5000-re megbüntettek."

Munkatársunktól

- Hétfőn lezárták a Vár utcai bicikliutat a Stefánia és a Deák Ferenc utca között. Én mégis áthajtottam, le is kapcsoltak a rendőrök, és 5000-re megbüntettek. Ez idáig rendben van, de akkor hol közlekedjek? – kérdezte szerkesztőségünket egy szegedi fiatalasszony. Évával végiggondoltuk, a legegyszerűbb áttolni a kerékpárt ezen a rövid szakaszon, hogy bicikliúttól bicikliútig kerekezhessen. Ha nyeregben akar maradni, szabályosan a Vörösmarty utca vagy a Híd utca felé kerülhet.

– A lezárás jó esetben a jövő hét közepéig marad, a rosszabb verzió szerint július 7-éig tart – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője, [namelink name="Molnár László"]. Azért van rá szükség, mert a Mikszáth Kálmán utcai lezárások miatt itt fordulnak meg a trolik és trolipótlók. Az ideiglenes megállót a kerékpárút helyére, a Vár utcába telepítette az SZKT, így ott sem autósok, sem biciklisek nem férnek el.

A Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei hétfőn és kedden kizárólag figyelmeztették a szabálytalankodókat. Helyszíni bírságot csak szerda óta szabnak ki – kaptuk a tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányságtól. A bírság minimumösszege 5000, maximuma 50 ezer forint. Szabálysértés elkövetése esetén a rendőr vagy figyelmeztet, vagy helyszíni bírságot szab ki, vagy szabálysértési feljelentéssel él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!