Szeged és környéke

2010.10.25. 11:18

Bűnügyi hírek - ez történt a hétvégén Szegeden

Szeged - Fokozott ellenőrzést rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője péntekről szombatra virradó éjszaka a közelmúltban a város területén megszaporodott bűncselekmények megelőzése és felderítése érdekében.

Delmagyar.hu

A rendőrség tapasztalatai szerint hétvégente jellemzően közterületen, ittas állapotban követnek el bűncselekményeket, ezért az ellenőrzés a szórakozóhelyekre, kocsmákra is kiterjedt. Az akcióban több mint száz rendőr, valamint a Polgárőrség, a Városőrség, a Vám- és Pénzügyőrség és az APEH munkatársai vettek részt.

Az ellenőrzés során három ittas autóst, egy ittas segédmotor-kerékpárost és egy érvényes vezetői engedély nélkül motorozót szűrtek ki a közúti forgalomból a rendőrök.

Az egyik ittas sofőr és két utasa nehezen viselte, hogy lebuktak. Először menekülni próbáltak a rendőrök elől, majd mégis megálltak. Ekkor passzív ellenállásra és üvöltözésre tértek át. A BMW vezetője az alkoholszondát nem volt hajlandó kifújni, ezért a rendőrök kétszeres vérvételre állították elő, míg két utasa jogszerű rendőri intézkedés elleni engedetlenség miatt szintén bilincsben végezte a száguldást.

Egy 19 éves fiatalembert akkor értek tetten a rendőrök, amikor letörte egy Trabant hátsó rendszámtábláját, majd elindult vele a Roosevelt tér felé. A fiatal felnőtt álmában sem gondolta volna, hogy emiatt egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás indul ellene. Mint vallomásában mondta, ittas volt, jó heccnek tartotta a dolgot.

Öt fiatalkorú fiú is a rendőrségen fejezte be az estét, miután a fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök tetten érték őket, miközben a Népkert soron haladva, erősen ittas állapotban kukákat rugdostak és borogattak. Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Egy 16 éves fiú pedig éppen akkor bukott le, amikor a Dobó utcában egy kerékpár mellett guggolt és a nála lévő erővágó fogóval egy lezárt kerékpár lakatját akarta levágni. Lopás kísérlete miatt állították elő az egyenruhások.

Egy férfihoz azért kellett mentőt hívni a rendőröknek, mert annyira részegre ittas magát, hogy magatehetetlenül feküdt az utcán. Őt biztonsági intézkedés keretében kórházba szállították.

A belvárosban intézkedő rendőrök tucatnyi helyszíni bírságot szabtak ki közterületi koldulás, alkoholfogyasztás és csendháborítás miatt.

A Szegedi Rendőrkapitányság a következő hétvégéken is folytatja a fokozott ellenőrzéseket a közterületek elkövetett jogsértések megelőzése és kiszűrése érdekében - tájékoztatta a delmagyar.hu-t [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!