Szeged és környéke

2014.03.23. 20:54

Buzogány és virágbot a Drogcentrumban

Szeged - Három éve működik a zsonglőrklub a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrumban, ahol egymástól tanulnak az ördögbotosok és a poi-t használók is. <br>

Munkatársunktól

– Legtöbbször a klasszikus, labdás számmal kezdik az érdeklődök. Először kettővel, majd fokozatosan rá lehet térni a háromra is – mondja [namelink name="Jedi Ágost"] a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrumban, ahol párjával zsonglőrklubot vezet.

Három éve működik a klub, ma már olyan népszerű, hogy heti két foglalkozást is tartanak, amelyek háromórásak. Van itt buzogány, virágbot, ördögbot és poi is, Ágost elmagyarázza, hogy mi mire való. A poi tulajdonképpen zokniba csavart labda, amelyet látványosan lehet pörgetni. Az ördögbottal és a virágbottal több másik botot lehet egyensúlyozni, feldobni, megpörgetni. A buzogányt két zsonglőrtanár mutatja meg, a fehér bábukat egymásnak dobálják a terem közepén.

Zsonglőrök a drogcentrumban. Fotó: Karnok Csaba

Zsonglőrök a drogcentrumban. Fotó: Karnok Csaba
– Azért jó ez a foglalkozás, mert nagyon hamar sikerélményt lehet elérni. Kint voltunk nyáron a SZIN-en is, ahol rendkívül sok érdeklődő keresett fel bennünket. Mi megtanítjuk az alapokat, de itt mindenki a másiktól tanul. Nekünk is tudnak újat mutatni, akik ide járnak – magyarázza [namelink name="Tóth Kitti"], Ágost párja.

A két zsonglőrtanár azt mondja, mindenki mindent kipróbál az újak közül, egészen addig, amíg a számára legjobb eszközt meg nem találja. Ők ketten nem az előadás, inkább az oktatás irányába mentek el, az egész rokonság megfertőződött a zsonglőrködéssel. Ágost testvére például tűzzsonglőr.

– Rendkívül hasznos dolgot tanítunk, a foglalkozás javítja a mozgáskoordinációt, önfegyelemre tanít. Sok tanulási nehézséggel küzdő gyermek is jön hozzánk, az edzés erősíti a koncentrációs képességüket is – mondja Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!