Campus Presse-díjas diáklap

Németül írnak diáklapot a szegedi egyetem német szakos hallgatói. GeMa, azaz Germanistisches Magazin címmel jelenik meg félévente, a diákszerkesztőség egyetemi óra keretében működik Kispál Tamás nyelvtanár és Markus Kóth osztrák lektor vezetésével.

Eddig több mint száz németes cikke jelent meg a magazinban, amelynek internetes változata a www.arts.u-szeged.hu/german/gema címen lapozható fel. A diákújságírók elsősorban a német szakról tájékoztatnak. A legfrissebb számban a külföldi ösztöndíjakról és tanulmányi kirándulásaikról írnak, tudósítanak a bécsi Kunsthistorisches Museum főigazgatójának és a budapesti német nagykövetség kultúrattaséjának szegedi látogatásáról, valamint interjú olvasható a német intézet vezetőivel.

A GeMa szakmai elismerést is szerzett: a német nyelvű egyetemi újságokat támogató németországi szervezet Campus Presse-pályázatán ötvenhat diákújság közül a negyedik helyen végzett. A nem német nyelvű országokban kiemelkedően jó minőségű, németül író diákmagazin számára létrehozott különdíjat a szegedi GeMa nyerte. Az újság szerkesztője jutalmul meglátogathatta a német szövetségi sajtóiroda berlini hírközpontját.