Szeged és környéke

2016.07.30. 19:41

Centrum-gödör helyett a Sárgán forgattak

Szívós László színművész is rappelt abban a videoklipben, amit tegnap forgattak Szegeden. A kizárólag helyi rapperekből álló csapat a Sun City hiphopfesztivál nyitányaként és az underground kultúra népszerűsítésére álmodta meg a videót.

Salánki Zsófia

– A zenei munkásságom hamarabb indult, mint a színészi, 16-17 évesen kezdtem rappelni. Ezek a srácok sem színészként kerestek meg, hiszen ismerjük egymást – mesélte a videoklip forgatása előtt a már parkolóként üzemelő Centrum-gödörben [namelink name="Szívós László"] színész, akinek rapperként használt művészneve C-wosh.

 

Rockot a rappel


A klipben szintén szereplő Local Heroes együttes tagjai, Smile of Hell és KTS Neflim, azaz [namelink name="Teszáry Péter"] és [namelink name="Farkas Balázs"] a rapszövegek mögé egy kis rockzenét is varázsol, mindezt pedig élő zenével adják elő. – A koncertjeinket nemcsak rapperek látogatják, hanem szinte minden stílusréteg felvonul a közönségben – mondta Farkas Balázs. Azt is elárulták, hogy szólóban is, és egy másik formációval, a Yellow Sunset FCF-fel is fellépnek. Utóbbival nemrégiben az Amatours tehetségkutatót is megnyerték.


A színházi közönség számára talán szokatlan lenne ebben a szerepben, hiszen kerékpárral és laza trikóban gördült be a graffitivel kidekorált falak közé. Rajta kívül még 17 szegedi rapper szerepelt abban a klipben, amit tegnap forgattak a Sun City hiphopfesztivál nyitányaként. A refrént Csorba Kata színész énekelte fel előzőleg egy stúdióban.

[namelink name="

Csorba Gábor"], az egynapos fesztivál szervezője elmondta, hogy ő maga nem tud rappelni, ezért a szegedi underground kultúrát szeretné segíteni, hiszen itt nagyon sok a feltörekvő, tehetséges fiatal. Az eső miatt az összegyűlt rappereknek pakolniuk kellett a Centrum-gödörből, de hamar találtak új helyet a Sárgán, ahol az áramszünettel is meg kellett küzdeniük.

A Strikt Beatz tagjai, Trebor, Alfonz és BMA, polgári nevükön Lantos Róbert, [namelink name="Rigó Ádám"] és [namelink name="Balázs Csaba"] azt mondják, attól, hogy valaki ezt a kultúrát képviseli, nem gengszter. Közöttük is van szobafestő és mixer is. Azt is elárulták, hogy fél évig készültek a forgatásra, és mindenki a saját szövegét írta.


– Lányok közül kevesen rappelnek Magyarországon, de akik igen, azok nagyon jól csinálják – jegyezte meg Rigó Ádám. Abban pedig mindannyian egyet értettek, hogy a csajok buknak az underground arcokra. A szövegek fontosságáról a 27 éves ONEIL 6723 művésznevű rapper azt mondta, mindig az életből kell meríteni. – Tarjánban nőttem fel, az ott szerzett élményeim adják az alapot. Amikor elköltöztem, egyfajta költői inaktivitás állt be nálam, akkor írok, amikor hazajövök – fogalmazott a rapper.


A videokliphez az alapzenét DJ Luigi készítette, a képi megjelenítésért pedig [namelink name="Nagy Dávid"], azaz Irreal felelt. Az elkészült munkát a YouTube videómegosztó oldalra töltik majd fel. A klipben szerepelt még Döme, a Do2, Bigas, FReZ, Zakh, Apes, Mad, Drím, Fakapoe, Shok, Flash, valamint NatBeatZ is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!