Szeged és környéke

2014.06.01. 21:02

Cigiért indult, halálra gázolta egy részeg autós

Bordány - Cigarettát vásárolt péntek este Tari János a bordányi út melletti Kulipintyó csárdánál, majd amikor hazaindult kerékpárjával, elgázolta egy autós. Kiderült: a sofőr ittas volt, ezért csapta el a szabályosan tekerő férfit. A kerékpáros péntek éjjel a kórházban elhunyt.

Segesvári Csaba

Közel 20 méteres féknyom, elhagyott gumikesztyű, kanülök, [namelink name="Tari János"] véres ruhái, valamint egy összezsugorodott kerékpár emlékeztet a bordányi úton péntek este történt tragikus közlekedési balesetre. Egy részeg autós elgázolt egy hazafelé tekerő kerékpárost, aki a kórházba szállítás után nem sokkal elhunyt.

Csorba László a helyszínen. A kerékpár roncsa az útszéli bozótosban kötött ki. Fotó: Segesvári Csaba

Csorba László a helyszínen. A kerékpár roncsa az útszéli bozótosban kötött ki.
Fotó: Segesvári Csaba

Büntetőeljárás a 39 éves sofőr ellen

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, péntek este 9 óra előtt pár perccel egy Citroën típusú személyautó haladt Szeged felől Bordány irányába az 5408-as úton, amikor a 44-es kilométerszelvénynél áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és elütötte a szemből érkező kerékpárost. – A rendőrök által a helyszínen elvégzett vizsgálat szerint a személyautó sofőrje ittasan ült a volán mögé. A mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba szállították, ahol néhány órával később elhunyt. A Szegedi Rendőrkapitányság a 39 éves sofőr ellen büntetőeljárást indított – közölte a rendőrség sajtószolgálata.

– Most nézze meg, ennyi maradt utána – mutatott a méteres csalánosban maradt roncsokra tegnap reggel a Kulipintyó csárdához közeli úton [namelink name="Csorba László"], aki önkéntes tanyagondnokként gyakran segítette a Tari testvéreket.

A férfiakat korábban lapunk is bemutatta, akkor azt írtuk Tari László és János egy Bordányhoz közeli tanyán él, születésük óta őrzik a szülői házat, János gondozta mentálisan sérült idősebb testvérét.

– Cigarettáért ment a kocsmához, már hazafelé tekert, amikor az autós elcsapta. A sofőr áttért a menetirány szerinti bal oldalra, így Jánosnak esélye sem volt a baleset elkerülésére – folytatta Csorba László. A tanyagondnok elmesélte, az ütközéstől betört a kocsi szélvédője, a lámpája kiszakadt. – Mindig mondtam nekik, hogy este ne menjenek ki az útra, mert veszélyes. Nincs kerékpárút, az sajnos Szikszósfürdőnél véget ér – mondta Csorba László.

Hogy mi lesz a mentálisan sérült testvérrel? Nem tudni. Tari Lászlóval a tragédia helyszínén találkoztunk, vízért ment a kocsmához. – Kati néninek viszem. Azt mondták a rendőrök, meghalt a testvérem – mondta egykedvűen a sárga láthatóságai mellényben sétáló Tari László. Csorba László szerint megoldás lehet a gondnokság, vagy az otthonba helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!