Szeged és környéke

2015.08.17. 22:18

Cosette, A nyomorultak porcelánbabája

Szeged - Felkapcsolták a reflektorokat, a díszlet a színészek fölé magasodik, a dalok pedig hívogatóan visszhangoznak az egész városban, tegnap este volt A nyomorultak musical premierje. A Cosette-et alakító Tóth Angelika nagy izgalommal vetette bele magát eddigi legnagyobb szerepébe.

Munkatársunktól

Lezajlott A nyomorultak első előadása, a Cosette-et játszó Tóth Angelikának, bár már gyerekkora óta a színház világában mozog, ez az első jelentős szerepe. Mezőkovácsházán, a DUMA’Színház társulatánál kezdte bontogatni szárnyait, majd a 23 éves lány a Poligamy című produkcióban debütált a Madách Színházban.

– Eddig csak kisebb szerepeim voltak, ez az első igazán nagy kihívásom, ezért rendkívül izgulok – mondja. Angelika nem először lép a szegedi szabadtéri színpadára. Tavaly és az azt megelőző évben is szerepelt a Mamma Mia! kórusában. A Madách Színházban azonban már nem a kóristákat kell a tekintetünkkel pásztázni, ha látni akarjuk a bájos lányt az ABBA-musicalben, mert már a főszereplő barátnőjét, Lisát alakítja.

Az ember csak vett egy pillantást Tóth Angelikára, és rögtön azt gondolja, maga a megtestesült Cosette. Finom vonások, törékeny alkat, szelíd tekintet. Angi azt mondja, a személyiségét is közel érzi a megformált karakterhez.

Tóth Angelika nagy izgalommal készült a szerepre. Fotó: Kuklis István

Tóth Angelika nagy izgalommal készült a szerepre. Fotó: Kuklis István
– Cosette és én nagyon hasonlítunk. Ő is egy csendes, visszahúzódó típus. A horoszkópom Szűz, és szerintem Cosette is Szűz horoszkóppal született – nevet. A Nagyszénásról származó lány igyekezett alaposan felkészülni a feladatra. Nemcsak a Hugh Jackman főszereplésével forgatott filmet, a 78-as feldolgozást, még a musicalből készült mesét is megnézte. A regénybe is belefogott, de a próbák feszített tempója miatt lassan haladt vele.

– A darab csodálatos, a zenék csak úgy magukkal ragadják és viszik az embert – áradozik csillogó szemekkel.

– Cosette mindig a színen van, habár nem is látható. Minden szereplő kapcsolódik hozzá valamilyen formában. Angi nemcsak a hangjával varázsolja el a nézőket, hanem a Rományi Nóra tervezte ruhakölteményeivel is.

– Ruhában, parókában és sminkben úgy festek, mint egy gyönyörű porcelánbaba, amit a vitrin polcára lehetne ültetni. Az esküvői ruhám pedig varázslatos – osztja meg mindazokkal, akiknek még nem volt szerencséjük megnézni a darabot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!