Szeged és környéke

2010.05.18. 21:44

Countryzenére ropják a pusztaszeriek

Pusztaszer - Western Pusztaszeren: a helyi linedance-esek célja, hogy minél többen megismerjék és megszeressék az Amerikából származó táncot. A 11 klubtag között van fodrász, könyvtáros és főállású anyuka is.

Bobkó Anna

– Szegeden, egy rendezvényen láttam először line-dance-t, vagyis sortáncot: westernruhában, ritmusos zenére mozogtak a színpadon. Elkezdtem keresgélni az interneten, és rábukkantam néhány videóra – emlékszik a pusztaszeri pedagógus, Szeri Ildikó. Tavaly márciusban alapította meg a linedance-klubot a faluban. Az osztályába járó gyerekek anyukáit kérdezte meg, csatlakoznának-e. 11 tagú a csoport – tagja fodrász, könyvtáros, főállású anyuka és két kisiskolás is.

Tavaly a pusztaszeri lovasnapon debütáltak a táncosok. Fotó: DM/DV

Tavaly a pusztaszeri lovasnapon debütáltak a táncosok.
Fotó: DM/DV

– A linedance-t egy vonalban kell táncolni, pár sem kell hozzá. Célunk, hogy minél többen megismerjék és megszeressék – magyarázta Ildikó, aki hetente kétszer tart órát a klubtagoknak. Különböző érdeklődésű emberek, de közös bennük, hogy ugyanúgy rajonganak a countryzenéért, és jó a ritmusérzékük. A maguk örömére táncolnak, de fellépéseket is vállalnak – a publikum előtt a tavalyi pusztaszeri lovasnapon mutatkoztak be. Nagy sikerük volt, és rögtön két újabb felkérést is kaptak. Tavaly 9 rendezvényen táncoltak a környező településeken. Az új koreográfiákat Ildikó az internetről tanulja. Nem nehéz elsajátítania, hiszen jó alapokkal rendelkezik: évekig társastáncolt. A csapat saját fellépőruhával rendelkezik: mindenkinek van westernkalapja, fehér kendője és lila kockás ingje, amelyre Máté Gábor polgármester adott pénzt az asszonyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!