Szeged és környéke

2009.06.08. 21:53

Csak nevében szegedi Csanád

Szeged - Ha nem lesznek előrehozott választások, Szegeden is el tud képzelni jobbikos városvezetést Szegedi Csanád. A Jobbik EP-lista harmadik helyezettje – ha a párt másképp nem dönt – költözik Brüsszelbe. <br>

Gonda Zsuzsanna

– Reménykedtünk a két mandátumban, háromra nem számítottunk. Ajándék ez a magyar emberektől – értékelte az európai parlamenti választások eredményét tegnap lapunknak Szegedi Csanád, a Jobbik listájának harmadikja. A 27 éves egyetemista ősei a családi legendárium szerint Szegedről vagy a város környékéről származnak, a dédapa még Szöögedinek írta a nevét. A leszármazott teljes nevének összecsengése a Szeged-Csanádi Egyházmegyével szülői lelemény.

A nevében szegedi, egyébként miskolci származású és Budapesten élő Jobbik-alelnök tehát jó eséllyel EP-képviselő lesz, de még nem biztos: a párt ma elnökségi ülésen dönt arról, hogy a jelöltlista első három szereplője dolgozik-e majd Brüsszelben és Strasbourgban. Valószínűleg igen, így Szegedi Csanád családjával – feleségével és Roga nevű kisfiával – már tervezi a költözést. Szerinte ugyanis valódi parlamenti munka itthonról nem végezhető. Az európai parlamentben egyébként korábban még sosem járt.

A Turul Brüsszelben?

Szegedi Csanád honlapján olvasható: „ő álmodta és valósította meg a Turul márkát, melynek célja, hogy kizárólag hazai termékeket felhasználva hozzon létre egy önálló magyar termékcsaládot". Az üzleten most saját megfogalmazása szerint jó gazda gondosságával tartja rajta a kezét. Szerinte nem kizárt az sem, hogy Brüsszelben is nyit egy boltot.

Kinti évei alatt – a Jobbik programnak megfelelően – dolgozik többek között „a határon túli magyarság védelmén, a németekkel, osztrákokkal, olaszokkal és britekkel együttműködve a Beneą-dekrétumok felszámolásán, a székelyföldi magyarok területi autonómiáján, a magyar föld eladhatatlanságán, a magyar vízkészletek megőrzésén".

Szegedi segítene az önkormányzatoknak abban, hogy több pályázati lehetőséget és több támogatást kapjanak. Szerinte a Jobbiknak jó esélye van arra, hogy az önkormányzati választásokon több tucat településen nyerjen – a jobbikos polgármesterekkel pedig „új fejlesztési terv indulhat".

– Ha nem lesznek előrehozott választások, akkor még Szegedről is el tudom képzelni, hogy Jobbik-vezetés alatt működik – nyilatkozott, de a leendő jelöltről egyelőre csak fantomképet rajzolt: talpraesett, magyar érdekeket képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!